A kutyám esténként pár napja egyfolytában ugat és örjöng, mit tehetek?
Egy Fél éves hiperaktív kutyáról lenne szó,csak 1 hónapja van nálunk. Nappal eleget foglalkozok vele azzal nincs gond, de esténként teljesen bedilizik kb hajnali 1-2kor állandóan ugat, és hisztizik.. ha kimegyek leszidom, nem nagyon érdekli, akkor max 10-20 percig marad csöndben utána újra kezdi.. nagy zajt csap mert nem egy kistestű kutyáról szól, már napok óta alig tudok aludni.. és lassan jönnek a szomszédok is..
Előtte ilyet nem csinált, már mindenféle dolgot adtam neki (labda cipő..stb)hogy inkább azzal foglalkozzon, de semmi.
Nincs tüzelő szuka a környéken? Ha nem tudjátok teljesen pontosan a korát, lehet, hogy egy kicsit idősebb, elkezdődött az ivarérés, és "hajtja a vére".
Nincs valami szokatlan, új, zaj, élőlény, bármi, ami megzavarhatja?
A kutya kint van nagy kennelben ahol eddig is, előtte ez nem volt neki probléma. Lakásban este nem tartom mert ahhoz állandó felügyelet kell. (kb félóra alatt tönkretenne mindent..)
Kaja meg innivaló van neki, nem kezdő kutyás vagyok, több kutyám volt már (van mellette egy 16 éves is..) csak ők sokkal nyugodtabbak voltak.
Pontosan 6,5 hónapos még nem ivarérett a tüzelő szukákkal nincs gond.Amint ugat egy kis pincsi az utca végén ő már bedilizik..:S
Akkor érdemes lenne neki megtanítani az ugat/nem ugat vezényszavakat, hogy értse is, ne csak azért hallgasson el 10-20 percre, mert te rádörögtél.
Itt több rész is szól az állandó ugatás kezeléséről.
Kaját soha nem hagyunk a kutya előtt!! Ha nem kezdő kutyás vagy, ezt tudhatnád...
Sétálni viszed? Mennyit foglalkozol vele egy nap?
14:57
Köszi utána nézek.
Akkor pontosítok: minden nap ugyanabba az időben egyszer kap kaját mint a másik kutyám és annyit amennyire szüksége van. Ezt akkor eszi meg amikor akarja, szóval így este előtte van. Kertes házban lakok, óriási a kertünk, és általában ha nem is egész nap egész délután minimum kint rohangál/játszik a másik kutyusommal, és pluszban sétáltatni, labdázni és tanítani is szoktam(ez 2 utóbbi kb 2 óra).
Az utcában lévő kutya állandóan ugat kb éjféltől 3-4 óráig.
A másik kutyámat nem zavarja ő aludni szokott..
azóta "megoldódott" a gond,úgymond kóbor kutyák járkálnak erre esténként..megérzik a kaját vagy nem tudom és esténként próbálkoznak.. emiatt ugat állandóan a kutya.
az elkeserítő az, hogy a szerencsétleneknek van gazdájuk, csak nem etetik őket és lesz*rják hogy hova mennek a kutyák.. mostanában egész nap kint az úton kóborolnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!