Miért akarják egyfolytában meghágni?
Van egy szuka kutyám, aki tüzelt már, de pont most 7 hete hagyta abba, úgyhogy gondolom már nem érezhetik rajta, de a kanok egyfolytában meg akarják őt hágni.
Egyébként egyáltalán nem domináns kutya, sőt nagyon is megadja magát.
Miért akarhatják őt meghágni mindig?
Biztos, hogy nincs méhgyulladásaa tüzelés után? Az fenntarthatja a "szagot" a kanok felé.
A másik ok lehet egyszerű dominancia.
Méhgyulladás? jujuj! Ennek utána járok! De azt hogy lehet? Orvos, és ultrahang?
De ha mondjuk dominálni akarnak, akkor nem szokott "kijönni a kukijuk" nem?
A méh gyulladás lehetséges,igen azt UH-val lehet kideríteni.
De nekem is szoktak ilyet csinálni a kanok a szukákkal,nem tudom miért! :S
Tényleg vannak olyan szukák, amelyeknek vonzóbb a szaguk. Gyakran fordul elő ilyen a berni pásztoroknál, de persze van más fajtáknál is.
Egyébként ez volt az első tüzelése? Ha igen, akkor azért is, mert most "szukaszaga" lett.
Ő egy boxer kutyus, és a második tüzelésén esett át.
De azt hiszem, amint abba hagyjuk a kutyasulit, és megoldható lesz, ivartalanítás lesz belőle, mert ez így nagyon kellemetlen!
"Az enyém ivartalanítva van és sosem tüzelt, mégis őt akarkák mindig meghágni"
Néha ivartalanítás után sokkal erősebb szaguk lesz a kutyáknak, és olyankor minden kan rájuk akar mászni. És ez igaz a kanokra is, van amelyiknek olyan erős szuka szaga lesz, hogy az összes többi kan őt akarja szeretni, így a verekedések is gyakoribbá válnak. De ez ritka, mondjuk 10-ből egy kutyánál fordul elő.
A tüzelés után igenis érezhet még rajta a tüzelés szaga! Nálam is ez volt, már teljesen kész voltam, amikor 2 hónapig a kankutyám nyüszített a szuka után, és megkérdeztem egy tenyésztő ismerősömet, mit mond erre.
Azt tanácsolta, hogy fürdessem meg jó samponos vízzel többször átmosva a szukát, és mossam ki a fekhelyét, dolgait.
Ahogy ezt megcsináltam, mintha elvágták volna, minden ment a normális kerékvágásba!
Utolsó előttinek:
Ez nagyon érdekes, ilyet még nem is hallottam, hogy a kanoknak is szuka szaguk lenne.
Utolsónak:
Nagyon köszönöm, megfogadom a tanácsodat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!