Miért vizel maga alá a kutyám? Kaptam egy 5-6 év körüli westiet (tenyészetből való) és azt vettem észre hogy "vizes" a pokróckája, gondolom oké valahogyan vizet kaphatott vizes lábbal bement oké.
Valószínűleg nem ismeri a szobatisztaság fogalmát.
Gondolom, ott pisilt, ahol éppen akart a régi helyén. Vagy be volt zárva kennelbe, és ott bizony bepiszkolhatott maga alá, ha kellett neki. A kutyáknak alapból van egy késztetésük, hogy oda nem piszkolnak, ahol fekszenek. De ezt sajnos ki lehet ölni belőlük, ha pl ketrecben, vagy állandóan bezárva tartják.
Lehet, hogy egyszerűen inkontinens a kutya. Ez előfordulhat az ivartalanítás és a császározás mellékhatásaként is. Vizsgáltasd ki, mert lehet, hogy egyszerű gyógyszeres kezeléssel lehet javítani az állapotán.
Attól, hogy egy tenyésztőnek 25 kutyája van, még nem lesz szaporító. Én is ismerek ilyen tenyésztőt, a 17-18 kutyájából 4 van, amelyik aktívan ellik. A többi olyan példány, amelyik:
- fiatal még, velük versenyekre járnak
- vannak köztük nyugdíjasok, azaz olyan példányok, akik már idősebbek, nem ellenek többet, de megtartották a tenyésztők, mert ezt így illik. Jó életet biztosítanak nekik a hátralévő életükben.
- vannak fedező kanok is. Velük is versenyekre járnak és nem a saját szukáikkal pároztatják őket, hanem más kennelek szukáival.
- van 2 olyan kutyájuk, amik visszakerültek hozzájuk. Az egyiknek a gazdái külföldre költöztek, a másiknak a gazdája meghalt. Az általuk tenyésztett példányokat visszavették, hogy biztosan jó helyen legyenek, ne egy kennelsoron, vagy szapinál kössenek ki.
nem lehet, hogy a környezetváltozás is megviselte?
azért 5-6 évig csak máshol lakott, most pedig vadiúj környezet, új emberek
Nekem nagyon sántít ez a dolog.
De lehet a veséjével van vmi,inkontinencia,felfázás.
Teljes körű kivizsgálás mindenképpen!
14 éves sokat ivós,sokat pisilős kutyám is kimegy a konyhába,nem maga alá csurrant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!