Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugye boldog lehet még süketen...

Ugye boldog lehet még süketen és vakon is?

Figyelt kérdés
2007-ben hoztuk el a férjemmel a kutyánkat a menhelyről, akkor volt 2 éves. Ebből következik, hogy most már a 11. életévét súrolja. Ízületei rendben vannak még. (Le is kopogom.) Mindkét szemén hályog van sajnos, nappal lát rendesen, lámpafénynél már nagyon kell fókuszálnia közelre, mire kitisztul a kép nála. Szürkületben és értelemszerűen sötétben viszont nem tud már - a lakáson kívül máshol - biztonságosan közlekedni. A múltkor is pont leoltódott a lépcsőházban a villany, mikor vittem le sétálni, és esett akkorát szegénykém, mert ugye nem érzékelte, hogy milyen mélyet kell a lépcsőn lépnie. Nemrég meg észrevettem, hogyha háttal van nekünk, akkor nem hallja meg, ha a nevén szólítjuk, ha szólunk hozzá. Vérzik a szívem érte, úgy fáj, hogy ennyire megöregedett, és tudom, hogy ennél csak rosszabb lesz. Mostanában már a száraztápot sem eszi meg, nem tudja megrágni, de ha beáztatom, akkor viszont falja, mint kacsa a nokedlit. Tudom, hogy eljön az az idő, amikor teljesen süket és vak lesz, de nem akarom majd csak pusztán ezért elaltatni, hogyha nem lesznek fájdalmai. Ugye élhet teljes, boldog életet süketen és vakon is? A lakásban remekül kiismeri magát, ott biztonságosan fog tudni közlekedni vakon is. Ha meg ezen múlik a saját karomban viszem le a második emeletről sétálni, de nem akarok tőle megválni csak azért, mert megvakul, megsüketül. Kérlek írjatok pozitív példákat arra, hogy egy süket, vak kutyus is élhet teljesen boldog életet!
2016. febr. 9. 08:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem a spánielem vakult és süketült meg 10 éves kora után folyamatosan. 15 évig élt :) Én nagyon szerettem süketen és vakon is. Akkor hagytam abba a pórázas sétákat is, amikor séta közben nekiment egy oszlopnak, és felrepedt az ínye. Onnantól elvolt az udvaron. Ha véletlenül bezártuk valahova sötétben (mert fekete volt a kutya), mindig a beagle kereste meg, csak kérnünk kellett :)

Nagyon szép egy kutya öregkora, ne sajn áld ezért, hogy süket és vak!! Neki ez nem olyan rossz, mint neked!

Az jusson eszedbe, ha ránézel, hogy milyen szépen megöregedett!!!!

A kutyám utolsó 4 napján, mielőtt véglel elaludt a kedvenc helyén, már a főtt husit is kicsontoztam neki :) Még a halála előtt 1 órával is kézből etettem. Szerintem boldogan ment el. Biztos. És ez engem megnyugtat, mégha iszonyú hiányt is hagyott maga után.

Szeresd, ne sajnáld!

2016. febr. 21. 14:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Volt egy foxink aki félig vakon még kölyköt is nevelt és egy

3000 négyzetméteres területen is el tájékozódott teljesen vakon még a rágcsálókat is kergette végül vég elgyengülésbe halt meg méltóság teljesen

2016. febr. 21. 15:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Ja a foxink félig süket is lett
2016. febr. 21. 15:32
 14/14 anonim ***** válasza:

A mi akitánk 16 éves volt amikor elpusztult. Az utolsó évben már nem hallott minket ha háttal állt nekem, nem vette észre h mögötte vagyok és megijedt ha megfordult. Így óvatosan kellett közelíteni hozzá, ha enni adtam neki, akkor hátramentem hozzá a hátsóudvarra mivel nem hallotta ha a nevén hívom, lassan megközelítettem h felismerjen, és intettem a kezemmel h jöjjön enni, de látni is csak olyan 2 méterre látott el, néha felmordult ha hirtelen közelítettem hozzá, de két méterről már megismert (a szagom vagy az arcom alapján nem tudom) ha leguggoltam hozzá akkor pedig szaladt és nyalogatott összevissza. Az udvarunkon ennek ellenére tökéletesen közlekedett, a postást amennyire tudta végigkergette a kerítés mellett, annak ellenére h ugatni már nem ugatott.

Szóval amikor már nagyon öreg volt akkor teljesen süket volt, és nagyon rosszul látott (egyfajta ködösség is látszott a szemén) és lomhábban is mozgott, de ugyanaz a csupaszív imádnivaló aktív kutyus volt, szeretett élni és mi is nagyon szerettük az utolsó percig. Szóval élhet teljes életet a kutyusod az utolsó éveiben is, csak pl könnyen ehető puha dolgokat kapjon enni (a foghiány miatt) és biztonságos területen sétáltasd ahol nem ütközhet bele semmibe. Remélem boldog utolsó éveitek lesznek együtt, ne arra gondolj h el fog menni, hanem h milyen jó h még mindig veletek van:) vigyázzatok egymásra^^

2016. febr. 21. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!