Meglát egy macskát, és rohan, nem tudom megnevelni?
3 módon lehet ezt kezelni:
1. Megtanítani rá a kutyát, hogy komolyan vegye a tiltást.
2. Hosszú pórázzal sétáltatni (10 méteres zsinór vagy hevederpóráz), így meg tudod akadályozni, hogy elrohanjon a francba.
3. Előbb észrevenni a macskát, mint a kutya és a kutyát behívni, megkötni.
Az enyém a mókusokat akarta legyilkolni. Terrier.
Először pórázon gyakoroltam vele, hogy vörös harci ködös állapotból ki tudjam zökkenteni. Aztán póráz nélkül, amint mókust láttam a környéken behívtam, megkötöttem, magamra vontam a mókusról a figyelmét. Aztán már nem hívtam be, csak kiadtam a "hagyd" vezényszót. Na elsőre süketet játszott és utána szaladt, amint beértem nagyon leszidtam. Második alkalommal már nem elrongyolt, csak elindult a mókus felé, na akkor izomból mellé csaptam a földre a pórázt és rádörrentem, úgy néztem rá közben, hogy szinte összement a kutya. Na azóta nem játszik süketet, inkább farokcsóválva bejön mellém.
De ennek tényleg az a kulcsa, hogy tudj hatni a kutyára! Ha abszolút nem tudod sehogy se kizökkenteni ebből az elborult elmeállapotból, akkor érdemes lenne kiképző (és esetleg egy csali macska) segítségét kérni, vaktában ugyanis biztos nagyon okos lesz a kiképző, de ezt csak úgy lehet igazán jól begyakorolni, ha adottak a körülmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!