Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanitsam meg a kutyust...

Hogyan tanitsam meg a kutyust hogy ha kinyitom az utcaajtot, kaput neszaladjon ki?

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 21:05
 1/3 anonim ***** válasza:
29%
Én kiskorától csináltam, hogy kinyitottam a kaput, kimentem és mikor arra jött megszidtam érte, úgy értem hogy odajött a nyitott kapuhoz, megszokta idővel, meg egyszer kicsinek elvertem a fenekét mikor jöttünk haza sétálásból, és nem ment be a kapun hanem elszaladt a szomszédhoz. Azóta csak pórázon jön ki az udvarról. Persze pórázon is megyünk be hogy ne zavarjam össze, és csak a határban veszem le róla a pórázt.
2010. márc. 29. 21:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem eleinte nagyon szigorúan kellett rájuk szólnom, mert menhelyi kutyák, nem én neveltem kiskoruktól. Néha rájuk is ordítottam. Sokszor megsértődtek rám, amíg meg nem tanulták.De ezt jobban elviseltem, mint azt, ha elütötte volna őket egy kocsi, ugyanis a főút mellett lakom. Ilyen esetekben nagyon kell az erélyesség, máskor azonban nem is tudnék az lenni velük, mégha akarnék se!:))
2010. márc. 29. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

egyszeruen:

Elkezded nyitni az ajtot. Ha szaladnak, azonnal becsukod es elejuk allsz, aztan elkezdesz hatralni, hogy a kutya kenytelen legyen hatrafele menni. Par lepes eleg is. Ha megallt (esetleg le is ult), akkor azonnali dicseret es jutalom (a jutalom kutyatol fugg, hogy melyik mit tud ertekelni. Egyesek egy kedvenc jatekot, masok simogatast, megint masok jutalomfalatot).

Aztan megint nyitod az ajtot. Megint szaladnak, becsukod, elejuk allsz es hatralsz, mikozben azt mondod: "hatra". Ha hatraltak, megint jutalom es dicseret.

Kutyatol fuggoen kulonbozo gyorsasaggal kepesek megtanulni azt, hogy ha ki akarnak futni, akkor az ajto becsukodik, tehat szamukra kellemetlen dolog tortenik, ha viszont hatralnak es lenyugszanak, azert jutalom jar.

Lehet, hogy 20 perc utan leesik nekik, lehet, hogy 2ora utan. Nem szabad soha feladni, mert ha annyiban hagyod, mondvan hogy "a kutyaim nem kepesek megtanulni", akkor soha nem is fogjak, pedig 1000%biztossaggal allithatom, hogy az emberi kitartason mulik minden.

Innen okosodj! :

[link]

2010. márc. 30. 10:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!