Melyik az a kis/közepes testű kutya, amelyik minimálisan ugat?
Panelban tartanánk kutyát, mozgásigény mellékes, rengeteget tudjuk vinni, de a szomszédok miatt olyan fajtát keresek, amelyik keveset ugat.
A basenji nem tetszik, azt ne ajánljátok.
az a baj tudod hogy ez nem fajta inkább jellemfüggő.
menhelyen rengeteg fajtiszta és keverék kutyus közül válogathatsz és ott jellemzést is tudnak adni a kutyákról, tehát ha elmész és elmondod az igényeidet pl. hogy ne legyen ugatós, ők tudnak neked ajánlani az igényeidhez illő kutyust.
Noé Állatotthon Alapítvány
Illatos út
Rex Kutyaotthon Alapítvány
Lelenc" Kutyamentő Egyesület
Tappancs Tanya kutyamenhely
Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon
Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület
Szent Ferenc Állatotthon
MiniMenhely
Sirius Alapítvány
Ebremény kutyavédő egyesület
SZIKHÁT kutyamenhely
Kutyatááár Mohácsi Kutyamenhely
nekem shih tzum van és szinte sosem ugat, csak ha jön be valaki az ajtón, akkor is csak épp hogy vakkant kettőt, jelzi hogy jött valaki és ennyi.
Nem tudom hogy ez csak az én kutyámra jellemző-e, vagy a többi shih tzu is ilyen.
viszont ha elmész menhelyre és elmondod az igényeidet,biztos találnak megfelelő kutyust, ők tudják melyik ottani kutyának milyen a természete.
Köszönöm, igazatok van, de tudom, hogy pl. a terrierek különösképp ugatósak ( általában ).
Az elsőnek külön köszönet a fáradozásáért!
Nekünk valami sportosabb kutya kellene ami nem öleb és nem is kanapédísz :)
Szeretünk túrázgatni.
szia
Szerintem így nem lehet kategorizálni a kutyákat. Nagyon sok függ a neveltetéstől, a kutya hogy "szocializálódik" kis korában mit engedsz meg neki mit nem, tudatos vagy-e. Ha szinte csak téged, családod látja nagy a valószínűsége mindenki mást ugatni fog stb....
Na ha keveréket hozol azzal bizto zsákbamacskát veszel! Nehogy beleess ebbe a hibába. Mindenhová beírják h menhelyről, de nem veszik figyelembe a kérdést. Borzalom.
A terrierek ugatósabbak, ez igaz, de pl. a skót terrier nyugodtabb. Még esetleg a beagle, de az keveset ugat ugyan, de nagyon éles hangja van.
En ezt tudom ajanlani:
Lehet, hogy nem konkretan a kerdesre fogsz valaszt kapni, de amint megnezted az elso 26 reszt, megtanulod, hogy sajat magad talald ki a megoldast! Ha rajossz a lenyegere, akkor szinte barmit meg fogsz tudni tanitani neki. Azt is, hogy mikor ugasson es mikor ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!