Milyen "emberek" lehetnek azok akik megmérgeznek egy kutyát? Csak szerintem elítélendő?
Nem biztos hogy direkt csinálják. Legtöbbször csak buksi feldarizza a patkányoknak kitett mérget, és megeszi. Persze előfordulhat hogy szándékosan mérgezik meg, ugye annak meg oka van, pl álandóan ugat a kutya és ez idegesítí a szomszédot; vagy átmegy a szomszéhoz és kinyitja a macskáját/ csirkéket... aztán a szomszéd tesz róla hogy ha már a gazdi nem képes megnevelni a dögjét, akkor majd segít neki ő:)
Aki meg a saját kutyáját mérgezi meg, az meg a maga dolga.. Nem kel vele foglalkozni. Itt is valami ok miatt történik ez; pl a buksi széttépett valamit, vagy a saját gazgájára morog/ támad..
Elítélendő.
Szerintem az ilyen ember megérdemelne 8-10 év börtönt.
Aki megteszi ezt egy kutyával, az megteheti emberrel is.
"az nem ok egy kutya megmérgezésére hogy sokat ugat"
Te se laktál még egész nap (24 h) vonyító kutya mellett, amit a gazdája magasról leszart. Hamar megváltozna ám a kis rózsaszín világnézeted.
Elítélendő, bár nem értek egyet az előző eltúlzott reakciójával. Halálbüntetés? ugyan már. ha valaki embert öl sem kapja meg.
Jó tizenöt éve volt a hozzánk közeli városban egy eset, valaki sorban mérgezte a kutyákat. Elkapták a pasast, mint kiderült elmebeteg volt. A mérgezéseket azért csinálta mert gyerekként megtámadta egy kutya, és azóta is rettegett tőlük. Nem tudom mi lett a pasassal. Na ebben az esetben sajnáltam a kutyákat, de semmi mást nem szerettem volna csak azt hogy az elkövetővel szedessék rendesen a gyógyszerét.
A második eset amit említenék, egy utcabeli szomszédunk két gyönyörű Husky kutyáját mérgezték meg. Na itt az volt a szomszédjuk indoka, hogy a kutyák vonyítottak. Ugyanis itt is kiderült ki volt az elkövető. Őt szívesen láttam volna rács mögött. Semmiféle büntetést nem kapott a mérgezésért. Azóta már nem lakik itt, kiutálták a szomszédok. Nem mintha ez feltámasztaná a kutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!