Mennyibe kerül egy kutyit "levizsgáztatni" kutyaiskolába?
Kezdő vagyok, de érdekel a dolog, szeretnék vele foglalkozni, de a kutyaiskolák honlapjain nincsen árak. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi ki, mit ,mennyiért csinált!
Ha van oktatói vélemény annak is nagyon örülnék... 😊
Nem kéne ennyire kiakadni a 4-es megjegyzésén, kicsit felfújtad :D
Sokan csak azért járnak kutyaiskolába, hogy legyen mivel felvágni vagy mert épp az a divat ismerősi körben és nem azért, mert konkrét céljuk van a kutyával, nyilván 4-es is ezért kérdezte, hogy minek kell a papír.
Vannak az alapengedelmes tanfolyamok/képzések. Ide bármilyen felnőtt kutyával mehetsz, az alapokat tanítják meg, ül, fekszik, hogyan irányítsd a kutyád, milyen módszerekkel tudod képezni, stb. 35 000 és 50 000Ft között mozog az ára sulitól függően.
Akkor van a középfokú, középhaladó engedelmes tanfolyam, ide csak úgy mehetsz ha az alapfokot elvégezted. Itt már olyanokra tanítanak, hogy pl. távolról, póráz nélkül hogyan tudsz hatni a kutyára meg feladatoztatni, semlegesítés zavaró körülményekre... Ára ennek is 35000-50 000 között van.
Szocializáció: Ez alkalomszerű foglalkozás, 2000-3000Ft szokott lenni alkalmanként. Akkor kell/tanácsos ide járni a kutyával ha valami miatt nem mehet alapból a többi kutya közé tanfolyamra, pl. agresszív, túl félős..
Óvoda meg a kölyökkutyáknak van, lényegében szocializációs foglalkozás.
Agility, őrző-védő, frisbee foglalkozásokhoz meg valamelyik iskolában megkövetelik hogy elvégezd náluk az alap és középfokú tanfolyamot, valahol elég ha előzetes szintfelmérést csinálnak. 1000-2000 forint kb./alkalom.
Köszönöm! Végre egy velős válasz! Ez már valami :)
Rendben ,értem jól hangzik :)
Szóva, vannak a tükrös iskolák, ahol szépen kis léptekkel haladva lehet vizsgafokozatokat letenni. Megnézheted a K99 vizsgaszabályzatát neten.
Aztán vannak a sportkutyás iskolák, ahol inkább az IPO alapjait tanítják. Ott a BH vizsga az alapvizsga. Lehet keresni olyan iskolát, ahol az Obediencet tanítják. Ez is remek közös munka egy párosnak. Itt is vannak vizsgafokozatok és egyre több a versenyzési lehetőség is.
A gugliban van szegedi iskolák címe:
Láttam olyant, ahol emailban is kapcsolatot tudsz velük felvenni.
Kutyaiskola, mint égen a csillag.
Igen kicsi a lehetősége, hogy az itt írók közül többen is valamelyik számodra szükséges iskolába járjanak. Ezért nem is kaphatsz pontos válaszokat az anyagi részére a kérdésednek.
Célravezető dolog pl elmenni egy kiképzési napra akár mindegyik általad kinézett iskolába. Általában szívesen adnak felvilágosítást is. Nem szégyen az anyagi részét sem megkérdezni .
A tanfolyamok árai iskolánként változnak, általában fel is vannak tüntetve az oldalon. Ha az általad megtalált iskolák oldalán nincs ilyen én azt javaslom menj el kutya nélkül mindkét suliba. Nézz végig egy órát. Bátran kérdezz az oktatóktól és a gazdáktól is. Aztán azt a sulit válaszd, ami számodra szimpatikusabb.
Előttem már többféle vizsgalehetőséget leírtak. Keress rájuk a neten és olvasd el a feltételeket.
Nem kell mindenhol végigjárni a tanfolyamot, elég ha a vizsgadíjat kifizeted. Csak ismerni kell a feladatokat és a pontos végrehajtást, ez pedig sokszor szakértő segítség nélkül nem megy.
Nekem például sokat segített, ha volt egy másik ember, aki látta mit hibázok. Olyan is volt, hogy videóra vettük a gyakorlást és utána kielemeztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!