Hogy kell érteni azt, hogy a pireneusi hegyikutyák sokat ugatnak?
Figyelt kérdés
Van egy 1,5 éves szuka labi keverékem és gondoltuk veszünk mellé még egy kutyát, (tisztában vagyunk vele, hogy ez mekkora felelősség meg, hogy miket kell betartani meg ilyenek) és nekünk a legjobban a pireneusi jött most be, csak azt a negatív tulajdonságot találtuk benne, hogy sokat ugat. Ezt hogy kell érteni? Tehát, mondjuk ugye nem úgy kell érteni, hogy egész este kint van az udvarban a labival és ugat egész este? (remélem a labim nem ugat majd ha ilyenre kerülne a sor) Vagy mondjuk úgy ugat sokat, hogy ha elmegy vki a házunk előtt akkor azt egy olyan 5/7 percig ugatja? (hiába ment már el a közelből de ő még egy ideig ugatja) Én igazából valódi tapasztalókat szeretném ha írnának mert nem egészen tudom ezt értelmezni, hogy sokat ugat2016. febr. 4. 21:41
1/7 anonim válasza:
Egy kutyafajtának sem tulajdonsága az, hogy sokat ugat. Annak biztos, hogy oka is van (unalom, kevés foglalkozás, stb.)
2/7 anonim válasza:
Ha dönteni kell, hogy használja a hangját vagy ne, akkor inkább használni fogja. De egy kutyafajtáról se feltételezd, hogy élhetetlenül hülye születésétől fogva, mert olyan nincs, percekben meg végképp ne akard mérni, mert az meg lehetetlen :D
Mondjuk én nem nézem ki egy pireneusiból, hogy sokat ugatna. Esetleg a pireneusi juhászból (ami a nevével ellentétben terelőkutya). Nem kevertétek el véletlenül a fajtaleírásokat? :D
3/7 anonim válasza:
Ja nem, neki stimmel a neve, bocs :D
4/7 anonim válasza:
Oké, hagyjuk, keverem valamivel. Mindenesetre a lényeg, hogy ettől ne féljetek, jól tartva, naponta sétáltatva nem fog egész nap meg éjjel ordítani, hiszen nagy, nyugis vérmérsékletű fajta.
5/7 anonim válasza:
Oké, most már nem spammelek többet, sorry: szóval ezzel a fajtával lehet keverni: [link]
Na ő tényleg ugatós :D
6/7 A kérdező kommentje:
Ókés köszi a válaszokat! Amúgy nem kevertem össze a 2 fajtát a pireneusi hegyikutyára gondoltam. Amúgy nálunk biztos, hogy nem unatkozna mert a labi keverékem az egy játékos csibész meg hát ha veszünk akkor mostantól esti 1 órás közös séták heti 2×-szer 1 és fél órás kutyasuli péntekenként 1 óra futtatás bicikli mellett hétvégente 1 óra tanítgatás meg stb. Tehát nálunk sztem nem unatkozna csak sok helyen láttam kiírva a pireneusi hegyikutyáról, hogy sokat ugat. Amúgy lenne még egy kérdésem, hogy biciklizés közben futtathatom majd a pireneusimat vagy azt csak a labi keverékemmel csináljam?
2016. febr. 5. 06:27
7/7 anonim válasza:
Hát egy ekkora kutyát én annyira nem futtatnék, nem az ő testalkatának való, meg nem is hiszem, hogy különösebben igényelné :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!