Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Leonbergi vagy pireneusi...

Leonbergi vagy pireneusi hegyikutya?

Figyelt kérdés
Van a családunknak egy 1 éves szuka goldija aki nagyon okos kedves járunk vele kutyasuliba és minden nap foglalkozunk is vele nagy udvarban tartjuk és arra gondoltunk, hogy jó lenne mellé még egy kutya. Az összeszoktatással nem lenne gond mert annak már mind utánajártunk, hogy hogy kell. Mi e közül a 2 közül azt választanánk ki amelyik jobb őrző-védő. Tudom hogy a leonbergi is és a pireneusi is nagyon jó védelmező de szeretnénk, hogy a területét is védje keményen (ha kell harapjon is). Ti mit gondoltok melyik a territoriálisabb típus?
2016. jan. 6. 20:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Pireneusi akkor inkább.
2016. jan. 6. 21:01
 2/7 anonim ***** válasza:
A leonbergi kimondottan gyerekbarát kutya.
2016. jan. 6. 21:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi szépen a válaszokat. Valószínűleg akkor pireneusi lesz nekem is volt egy ilyen előérzetem, hogy a pireneusi a territoriálisabb de így most nyugodtabb vagyok.
2016. jan. 6. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Őrzésre, területvédelemre e kettő közül a pireneusi.
2016. jan. 6. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Mivel a pireneusi hegyikutya eredeti funkciója a kastélyok őrzése volt, a leonberginél pedig az agresszió tenyésztésből kizáró ok, így azt hiszen nem kérdés, hogy előbbi kell neked. Nekem két leonbergim van és baromira tudnak ugatni, kívülről nagyon félelmetesnek tűnnek azoknak, akik nem ismerik a fajtát, nem is mer bejönni senki idegen, de ha valaki mégis bejön, akkor a letöbb ami történhet vele, hogy szőrös lesz a kutyáktól.
2016. jan. 6. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha vki be megy nem fog harapni,mert előbb lemérgezik utána mennek be, szóval mai világban őrzésre egy kutya sem jó,lemergézik őket pár perc alatt.

Viszont önmagában egy nagy szőrős kutya öblös ugatása elég ahhoz,hogy féljenek tőle. Számomra egy leonak félelmetesebb a külseje,persze nagy mackók ők is,ismerek egyet csuda jó fej kutyus, a légynek sem árt.

De ahogy érzed :)

2016. jan. 7. 08:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Őrző-védőre egyik sem.

Területőrzése a pireneusi.

A leonbergi többnyire alkalmatlan területőrzésre.

Egyébként ha pedig már pireneusi, akkor inkább a kuvaszt választanám. Küllemre, méretre nagyon hasonlóak, a kuvasz viszont jobb őrző, magyar és még jóval olcsóbb is.

2016. jan. 7. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!