Melyik kutyát ajánlanátok, mik róluk a tapasztalatok?
Alaszkai Malamut: gyermekkoromban volt, velem egy idős, 13 évesen elpusztult, nagyon szerettem.
Tibeti masztiff, pireneusi hegyikutya: a család többi tagjának ezek tetszenek. Olvastam róluk, de nincs átfogó képem róluk.
Imádjuk a hosszúszőrű kutyákat, ezek tetszenek eddig, mind jellemben, mind kinézetben.
Amit nyújtani tudok neki: nagy udvar, ahol szabadon lehet velünk, sok séta és szeretet. Szaporítani nem akarom, így az eladhatóság nem számít!
Malamutnak édes kevés a sok séta. Intenzív foglalkozásra, edzésekre van szüksége, így ha "csak" sok sétát tudsz neki nyújtani, inkább ne ezt a fajtát válaszd!
A többiről nem tudok nyilatkozni.
Egy tibeti masztiff nem két fillér. Ráadásul azokból, amiket hallottam, nem könnyű eset. Ha jól értem, többé-kevésbé (újra)kezdő kutyások vagytok, én valami egyszerűbbet javasolnék.
A pireneusi nem rossz, de következetesen kell nevelni. Mindenképp nagy hangsúlyt kell fektetni az alapos szocializációra.
A malamutok gyönyörűek, de személyes véleményem szerint északi kutyafajta nem való "civilnek", csak akinek valami konkrét célja van vele (pl. sport).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!