Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harap a kutyám, mit tehetek?

Harap a kutyám, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A kutyám ha bejön a házba és ki akarom tenni vicsorít és olykor meg is harap. Nem tudom mit tehetnék. Olyan jó lenne, ha valaki tudna segíteni.
2010. márc. 28. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
esetleg szájkosár?
2010. márc. 28. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ne ő legyen a falkavezér, hanem te.... olvass utána
2010. márc. 28. 21:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen olvastam már erről a "falkavezér"-es dologról. Próbáltam is javítani a helyzeten. De nem megy, ugyanúgy csinálja :S
2010. márc. 28. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyik napról a másikra megy a falkavezérség átvétele! Több hónapot is igénybe vehet, attól függően, hogy mekkora a probléma! Kérj tanácsot kutyakiképzőtől, vagy vidd kutyasuliba.
2010. márc. 28. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

el kell keseritselek: azert nem megy, mert attol meg, hogy olvastal rola, egyaltalan nem termeszetes, hogy tudod is, mit kell csinalni. Nem veletlenul erre szakosodott kikepzok foglalkoznak agressziv kutyakkal.

A kutyad, mivel harap, nagyon veszelyes, surgosen szaksegitseget kell kerned, mert ez a helyzet csak tovabb fog fajulni!

Aki kutyat vesz, annak csak ugy szabadna megvenni, ha fel tud ra keszulni, hogy akar kutyaiskolaba jarassa, ha o maga nem bir vele. Remeljuk, te ilyen felelossegteljes gazdi vagy!

Altalaban minden rossz viselkedes mogott nem csak egy, hanem szamos problema huzodik meg. A kutya, ha te vagy a falkavezer, nem harap meg es nem mutathat semmifele agressziot. Annak viszont, hogy elveszitsd a falkavezerseget, sok oka lehet. Asztal mellol etetes, tulzott engedekenyseg, nem adsz a kutyadnak eleg testi es szellemi elfoglaltsagot, elmaradnak a hosszu setak, es meg orakon keresztul lehetne sorolni.

Lehet, hogy te nem latod at a problemat, de egy szakerto azonnal eszreveszi.

Ne varakozz, hanem kutyasuli, mert annak a szegeny kutyanak nagyon rossz sorsa es jovoje lesz, ha minel hamarabb nem lesz orvosolva a dolog.

Szurkolok!

2010. márc. 28. 22:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Először is milyen fajta kutya? Mennyi idős? Kan vagy szuka? Te kedves gazdi mennyi idős vagy? Eleget foglalkozol vele, ki van fárasztva sétával/játékkal? Járjatok kutyasuliba + ha kan akkor ivartalaníttasd(ha szuka akkor is , hogy ne legyen fölösleges szaporulat!) Attól egy kicsit lehiggad. Lehet, hogy nem fog tetszeni amit mondok, de mivel már elvesztetted a falkavezérséget vele szemben, lehet, hogy soha többé nem fog téged elfogadni, mint vezért. Ebben az esetben csak 1 megoldás lehet: ajándékozd el egy olyan embernek, aki jobban ért hozzá, és őt esetleg elfogadja, mint falkavezért. Sajnos ez is előfordul. Azért is kell vigyázni, mert ha téged megharap akkor mást is meg fog, és akkor ha jól tudom elveszik a kutyát és elaltatják... Ha sétálni viszed akkr feltétlenül tegyél rá szájkosarat.
2010. márc. 28. 22:22
 7/9 A kérdező kommentje:

Rövidszőrű tacskó kan, 1,5 éves. Csak akkor harap meg ha nem akar kimenni a házból. Sétálni szoktam vinni kb 1 órát mindennap, séta alkalmával nem teszek rá szájkosarat. Séta közben találkoztunk már más kutyákkal is, de nem volt agresszív, szaglászta őket. Illetve az emberekkel egyáltalán nem foglalkozik, mikor sétálunk.

Ja és 19 éves vagyok.

2010. márc. 29. 18:06
 8/9 Akiteki ***** válasza:

Vágd képen de nagyon. Az agyam eldobom néha, hogy emberek mit meg nem engednek a kutyáiknak.

Aki nálam jobban imádja a kutyáit, az minimum festi magát, de el nem tudom képzelni, hogy a "menj pisilni" vagy a "húzzál kifelé" szövegre nem ugrana azonnal mindegyik és rohanna az ajtó felé.

2010. márc. 30. 16:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Volt már olyan, hogy adtam neki egy maflást, de nem lett jobb a helyzet, mert ugyanúgy támadott volna, vicsorgott, morgott.
2010. márc. 30. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!