Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen a legtöbb kutyaisk...

Miért ilyen a legtöbb kutyaiskola?

Figyelt kérdés
Nemrég elmentem szétnézni 2 miskolci kutyaiskolába is.Eléggé durván tanítják a kutyákat.Az egyik helyen még a folytó nyakörv is kötelező.Valaki jár közületek miskolcon kutyasuliba?Melyikbe?Remélem van más iskola is ezeken kívül.
2010. márc. 28. 19:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vidéken még az a módi. Szinte csak Budapesti iskolákban terjedtek még el a szelídebb tanítási módok. Én a Tatabányai kutyasuliba mentem el annak idején, az van csak a környéken, de oda se viszem a kutyámat az biztos.Ott is durvább módszerekkel dolgoznak a kutyákkal.
2010. márc. 28. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
20%

Nemtudom mit kell állandóan rinyálni a folytós nyakörvvel kapcsolatban. Az én kutyám pl egyáltalán nem kajás , nem labdás akkor mivel tanítsam a kutyát szted ?? Már unom az ilyen dolgokat h állatkínzás a folytós meg h durva ezköz.A klikker sem olyan nagyon régi dolog előtte miért nem rinyált senki a folytós miatt ?? Azelőtt nem volt durva ??

Annyi az gész h normálisan kell tudni használni nem pedig össze-vissza rángatni vele a kutyát , és nem nem fáj a kutyának hanem KELLEMETLEN neki , a 2 dolog nagyonis különbözik egymástól.

Na mind1 ha a folytós nyakörv miatt nem mész inkább kutyasuliba az a te dolgod...

2010. márc. 28. 20:53
 3/15 anonim ***** válasza:
35%
Nekem is kutyasuliba ajánlották a fojtónyakörvet, mert nem tudott a kutyám lábnál sétálni.Megmutatta az oktató a helyes használatot és láss csodát a kutyám azóta szépen sétál.
2010. márc. 28. 22:11
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
persze, mert robotot csináltok a kutyátokból, aki retteg attól, hogy jön a fojtó, és emiatt inkább szépen sétál. Hát az én kutyám ne félelemből sétáljon mellettem.
2010. márc. 28. 22:13
 5/15 anonim ***** válasza:
50%
Ha komolyan vesszük a dolgokat, a póráz is durva belegázolás a kutya szabadságába. Gátolja a kutya mozgását, sőt, néha némelyik gazdi még meg is rántja vele a kutya nyakát. Az oly szelídnek mondott halti egy rossz mozdulattal akár nyakcsigolyát törhet.
2010. márc. 28. 22:24
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Victoria Stilwell mindent megold!

[link]

Toltogessetek le es belatjatok, nincs olyan feladat, amire a kutyat eroszakkal kellene betanitani. Sosem lattam folytonyakorvvel dolgozni es megis sikerrel jar. Sajnos magyarorszag nagyon elmaradott a nyugathoz kepest, meg kutyazas teren is.

Caesar Millan is nagyon jo, a Kutyakkal suttogo, de azt nem tudom, hogy lehet magyarul megnezni, itt kulfoldon minden nap megy a TV-ben.

Oruljunk, hogy az emberek a kutyak erdekeben "rinyalnak"! Igenis, a kutyam azert csinalja, amit szeretnek, mert o is elvezi es szivesen csinalja, ne pedig azert, mert a buntetestol fel! A folytonyakorv valoban hamar megoldja problemat, de az emberek ne legyenek lustak, ne sajnaljak a faradsagot arra, hogy a kutyaikat kikepezzek valamire fizikai bantalmazas nelkul.

2010. márc. 28. 22:36
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem alapjában nem a fojtó nyakörvvel van a bajom,hanem azzal,hogy esélyt sem adnak a kutyának,hogy megy-e neki anélül.Nekem egy 7hónapos toy uszkárom van.Nem hiszem,hogy a legalkalmasabb eszköz a tanításához a fojtó nyakörv lenne.Egy nagyobb,nehezebben kezelhető kutyánál ok,de az én kutyámnál viszontn hülyeségnek tartom.És nem csak ezért nem megyek oda,ezen a dolgon kívül is elég durvának tartom a tanítást,és a kiképző semelyik helyen sem túl szimpatikus.

2010. márc. 28. 22:48
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

Uszkárra fojtót ez vicc?Nekem is uszim van de sose tennék rá ilyet!Elég hülye kiképző lehet az aki így csinálja!

A tatabányai sulihoz nekem is volt szerencsém!A 7 hónapos németjuhászomat úgy hasra csapták anno mert nem értette a feküdj parancsot hogy csak úgy csattant!Többet nem vittem oda de kerestem egy kiképzőt aki vállalta hogy megtanít engem és a kutyámat is mindenre mert ugye kezdőként nem csak a kutya kapja a kiképzést hanem gazdi is!Szóval szerintem keress egy kutyakiképzőt aki vállal magán kiképzést a kutyusodnak olyat aki ért az uszikhoz is mert minden fajtának más a jelleme nem képezhető ugy mint pl. a njuhász!:)

2010. márc. 29. 07:49
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mudimat ilyen helyre vittem, elérték, hogy agresszív lett és engem is megharapott. Semmi szükség ilyen módszerekre, főleg olyan kutyáknál, mint a mudi vagy az uszkár. A fektetés volt a legnehezebb, egyáltalán nem volt hajlandó megcsinálni, csak harapott, ha kimondtam, hogy fekszik, hiába rángattam. Elvittem egy másik suliba, ahol csak jutalomfalat használatával 3 óra alatt úgy megtanította, hogy anélkül is lefeküdt, hogy ránéztem volna. Háttal állt nekem, kimondtam a vezényszót és már csinálta is. Amúgy neves őrző-védő kiképző mondta nekem, hogy nincs olyan kutya, aki nem kajás. Ha van, akkor az nevelési hiba, ami orvosolható. Am,úgy nem a folytó nyakörv ellen vagyok, mert MINDEN eszközt, talán még az elektromos nyakörvet is lehet jól használni, ha ért hozzá a kiképző. De ez a kérdező által leírt módszer nem tartozik a jó módszerek közé.
2010. márc. 29. 13:53
 10/15 anonim ***** válasza:
9%

A kutyám igenis élvezi a kiképzést a folytós nyakörvvel is , minden hétvégén megyünk és mikor meghallja h csörög a lánc alig bir magával, mikor kimegyek a házból felugrál rám , szalad a kapuhoz h mikor nyílik és mikor mehetünk ki a pályára ugyhogy nekem nemondja senki hogy kényszerítem a kutyámat h dolgozzon imádja csinálni.a folytós nyakörv mellett adok neki jutfalatot is (már mikor elfogadja) de ha nem ugy csinálja a dolgokat ahogyan kell (pl kitör mellőlem) akkor visszarántom , és akkoris úgy gondolom h nem csak pozitív megerősítés kell egy kutyának hanem ha olyat csinál igenis megkell rángatni.A kutyám egyáltalán nem játékos , sőtt ha túl sokaig próbálja egy másik kutya játékra bírni akkor megis támadja , teszem fel megis történik h nekimegy akkor sztetek ilyenkor mire mennék a jutfalattal ?? mert sztem semmire ilyenkor kell a folytós nyakörv h lefegyelmezzem , ilyenkor nemsokat ér a szépszó nála.Am ne értsetek félre nem érdekel h ha valaki mindenféleképp klikkerrel akarja tanítani a kutyáját az az ő dolga , engem csak az idegesít h ha valahova beírom a folytós nyakörv szót mostmár oda jutottunk h egyből az a válasz rá h kínzom a kutyát meg h az mennyire fáj neki stb.

Ugyanolyan tévhit fog elterjedni erről mint pl. h a nagytestű kutyák agresszívebbek mint a kistestűek , és nem szeretném h ha valaki látja h folytóssal tanítom a kutyát egyből azt mondja h állatkínzó vagyok , mert sztem 100szor többet foglalkozok a kutyával és igancsak jól tartom a magyarországi átlaghoz képest....

2010. márc. 29. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!