Lesz új kiskutyám, szerintetek milyen nevet adjak neki
vagy milyen név illik rá?
A probléma nem elsősorban az oltásokkal van.
Hanem hogy kimarad a kiskutya szocializálásának legfontosabb szakasza.
A az anyjuk 6-8 hetes koruk között neveli őket kutyává. Ellesik a viselkedési sablonokat, megmutatja nekik mit szabad és mit nem. A korán kiszakított kölyök egyszerűen nem tanul meg kutyául viselkedni. Félős vagy agresszív lesz, nem ismeri más kutyák jelzéseit és nem alakulnak ki benne a természetes gátlások ill. kommunikációs jelek.
Természetesen ezek nagy részét csak a normálisan tartott és szocializált anyától kaphatják meg. Egy istállóban elzárt, naponta beszórnak egy kis kaját típusú szaporítótelepről édesmindegy mikor hozzák el, úgyis viselkedési zavaros lesz. Aztán vagy mázlija van a vevőnek és meg tudja nevelni, vagy megy ki a kocsiból az országút szélére.
De ezt úgyis hiába magyarázzuk.
2010. márc. 31. 17:36
62/79 A kérdező kommentje:
-__________-* úgy értettem,hogy 6hetesen elhozzuk és 8hetes koráig ők fizetik...
Ahogy olvastam a kommenteket amiket te írtál kedves kérdező,arra jöttem rá,hogy te csak az "am" szót ismered.Nézd meg minden mondatod "am"-mal kezdődik!
A kérdéshez:
Szerintem hallgass azokra akik azt mondják,hogy várj 8 hetes koráig,nem tudom,de nekem van egy 3 éves keverékem és ha hiszed ha nem ő nem volt szerintem még 6 hetes se mikor elhozta nővérem,ki akarták dobni!És hát mit mondjak...imádom mindennél jobban,de nem éppen a legértelmesebb kutya,pedig tanítom.Persze az is lehet,hogy ehhez semmi köze az egésznek:SDe lassan tanul a kutyusom.
Nah mindegy,ha nem akar még az ember akitől veszed várni egy-két hetet,akkor tényleg szaporító!
2010. ápr. 1. 19:23
64/79 anonim válasza:
"A kérdező kommentje:
tegnap 22:43: senki sem kérdezett...-_-" drága nemtűnt fel, hogy te tetted fel a kérdést azaz te kérdezted?:D
2010. ápr. 1. 20:11
65/79 A kérdező kommentje:
Nem nem tűnt fel-________-* és nem minden mondatba van az "am" szó...és aki nem tud normális választ írni akk az menjen el!ha meg nem akk írjanak normálisan és kulturáltan akk én is úgy fogok beszélni,de ha ti nem akk én sem:@
66/79 A kérdező kommentje:
Ja és nem szaporító,hanem van 1fiú és 1lány kutyájuk és azoknak lesz kölykük úgyhogy nem értem,hogy ezen mit nem lehet érteni...mintha még nem született volna kiskutya úgy,hogy az ember nem tenyésztő vagy szaporító-___-**
Igazuk van 6 hetesen egy dolog, hogy eszik de még szüksége van az anyatejre is! Én 8-9 hetesen szoktam adni a piciket!:) És szerintem az az "öreg bácsi" csak a pénzt akarja előbb megkapni és magasból lesz*rja a kiskutyát, hogy mi lesz vele!;)
2010. ápr. 3. 16:11
Nem akarlak se bántani se le osztani de várj 2 hetet!Kibírod főleg a fajtatiszta/fajtiszta kuytusoknál vannak macerás ügyek! Nekem is spiccem van elmentem látogatni mindig a picit és mindig nyavajogtam érte, hogy had hozhassam el előbb és az arcomba csapták az ajtót, hogy nem! De elég durván, és később elmondták, hogy miért nem szabad! Egyrészt emelgetni se szabad olyan korán mert köldöksérves lezs aztán később müthetitek! Másrészt meg kell neki még az anyatej ez fontos neki még!Bírd ki a 2 hetet! Én is kibírom mikor ellik a tengerimalacom vagy a kutyusom...bár nagy nehezen de kibírom nem halok bele!
2010. ápr. 3. 16:26
Van 1 szuka és egy kan kutyus, akinek kölykeik lesznek és a gazdájuk olyan gyorsan passzolja el őket, amilyen gyorsan csak lehet, nem törődve azzal, hogy ez milyen hatással van a kölyök aktuális és későbbi életére: nos, ezzel körbe is írtuk a szaporító fogalmát. Szerintem ugyanis mindegy hogy 1 szukája van, vagy 10... attól még az. Valóban, van olyan, aki nem szaporító és nem is igazi tenyésztő( tözskönyves, szemlés esetleg dolgozó, vizsgázott, szűrt szukától lehoz egy almot, gondosan kiválasztott kan után), de Ők nem ebbe a kategóriába tartoznak.
2010. ápr. 3. 16:36
70/79 A kérdező kommentje:
hát,ha nem rakják ki akk én várok még +2hetet,de bizit nem szívtelenek,ahogy megismertem őket...:)nem annak tűnnek:) majd 6hetes korába meglátogatom és majd 2hét múlva hozom el,hogy ne legyen semmi baja,és hogy ne vitatkozzunk:)
Kapcsolódó kérdések: