Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pénteken hozom el (2016....

Pénteken hozom el (2016. 01.29) a yorki kiskutyámat a tenyésztőtől (6 hetesen) A helyhez szoktató pelenkára lennék különösen kíváncsi, mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Tehát még semmiképp nem vihetem az utcára amíg meg nem kapja a még hátralévő oltásokat. Vettem neki helyhez szoktató pelenkát, mi a legjobb módszer hogy odaszokjon? Akinek van tapasztalata hogyan szoktatta oda vagy bármi más ami fontos lehet számomra? kérem ossza meg velem mert első "panel" kutyám, hiába olvastam el mindent a neten személyes tapasztalatokra nagyon kíváncsi vagyok.Mikre érdemes odafigyelnem?

2016. jan. 26. 13:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
37%
Ne használj pelenkát, mert arra fog rászokni a kutya, h bent végezze el a dolgát. 8 hetesen hozd el, és nyugodtan leviheted pisilni kakilni. Arra figyelj, h más kutyával ne érintkezzen, illetve ha lehet azoknak végtermékével se érintkezzen. Pisi/kaki után nagy dícséret, majd uzsgyi fel. Ha bent piszkít, márpedig fog, azonnal szidd le, de verd el, csak szidd meg! egyébként 2-3 óránként menj le vele, mert a kölyök nem tudja sokáig visszatartani a szükségleteit. Kutyája válogatja mikor lesz szobatiszta. 2 kutyám van, a belga juhász 2 hét alatt, az akitám 2 nap alatt tanulta meg. Egyébként mennyiért veszed a kutyust ha szabad kérdeznem?
2016. jan. 26. 17:27
 22/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem szidjuk le a kutyát ha bent piszkít, hanem csendben takarítunk. Ha kint, nagy dícséret.
2016. jan. 26. 17:44
 23/29 anonim ***** válasza:
35%
Azért egy "MICSINÁLTÁL" nem árt meg neki...
2016. jan. 26. 18:03
 24/29 anonim ***** válasza:
64%
22-es. Ha nem szidod le a kutyát amikor bepiszkít, hogyan tanulja meg azt, h olyat ne csináljon. Pont ez a lényege a módszernek. Ha kint végzi el akkor bazi nagy dícséret, h pozitív élményel párosítsa azt, h kint kakilt/pisilt. Ha bent teszi akkor leszidom, h ott viszont negatív élményel társítsa. A kutya így megtanulja, h hol jár jól a cselekedettel. Ha nem szidod le csak tűröd sokkal nehezebben lesz szobatiszta.
2016. jan. 26. 21:19
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

24-es!

Annyi a baj a módszerrel, hogy sokan belenyomják a kutya orrát. Ennek mi értelme? Főleg akkor, ha nem azonnal kapja a leszidást, hiszen akkor össze sem tudja kötni azt, hogy miért is szúrták le. Teljesen felesleges. Ahogy a pelenka is. Pisilni meg kakilni két óránként kiviheted, semmi baja nem lesz.

2016. jan. 26. 21:56
 26/29 anonim ***** válasza:
fontos hogy azonnal kell jelezni, ha rossz helyre csinált, mert később nem fogja érteni miért kap ki.
2016. jan. 26. 22:40
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

3 és fél hónapos a kiskutyám, most tanulja a szobatisztaságot. A koncepciót már tökre érti, ha kell neki, jelez az ajtónál. Ha történik baleset, az az én hibám, hogy nem vagyok mondjuk éppen itthon, ő még pici, és nem tudja visszatartani. (Három óránként általában leviszem, játék, alvás, evés után tuti kell neki.)

Amikor elhoztam (kilenc hetesen), olvastam itt a gyakori kérdéseken a sok pelenka-ellenes kommentet, úgyhogy az volt a tervem, hogy nem szoktatom rá. De aztán annyira zavaró volt, hogy mindenhol pisi-kaki fogad, hogy végül vettem pelenkát. Az elsőt pár csepp pisibe belenyomtam, és amikor ott végezte a dolgát, jutalmat kapott. Néhány nap alatt megtanulta, hogy oda kell. Nekem nagyon megkönnyítette az életemet, hogy nem kellett a lakást állandóan takarítani, meg pisibe lépni óvatlanul.

Mikor megkapta a harmadik kombináltat, az állatorvos azt mondta, vihetem utcára. Ugyanaz a szoktatás ment, mint a pelenkával, csak most az utcán kapott jutalomfalatot, a pelenkát pedig elkezdtem tiltani.

Nyilván kutya IQ-függő is a dolog, de tapasztalatból azt mondom, nem para a pelenka. Ahogy rászokott, váltani is lehet. A kutyák nagyon alkalmazkodóak. Ami nehéz szerintem, az az, hogy türelmesnek kell lenni. De meghálálja.

2016. jan. 27. 17:00
 28/29 anonim válasza:
Felhívtad és azt mondta minden papírja meg van. Akkor miért nem törzskönyvezteti a kutyust? Szerződést ad hozzá? Valamilyen garanciát, hogy egészséges?...Mert nagyon cukik kicsi korukban, normálisan is nézhet ki a tenyésztő környezete, meg a kutyus is, de ez még semmi. Tapasztalatból tudom. A mienk gyógyíthatatlan beteg volt.
2016. márc. 19. 17:10
 29/29 anonim ***** válasza:

"Akkor miért nem törzskönyvezteti a kutyust?"

mert szaporító, ez már abból látszott hogy 6 hetesen odaadta. A törzskönyv nem opció.

2016. márc. 19. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!