Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pénteken hozom el (2016....

Pénteken hozom el (2016. 01.29) a yorki kiskutyámat a tenyésztőtől (6 hetesen) A helyhez szoktató pelenkára lennék különösen kíváncsi, mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Tehát még semmiképp nem vihetem az utcára amíg meg nem kapja a még hátralévő oltásokat. Vettem neki helyhez szoktató pelenkát, mi a legjobb módszer hogy odaszokjon? Akinek van tapasztalata hogyan szoktatta oda vagy bármi más ami fontos lehet számomra? kérem ossza meg velem mert első "panel" kutyám, hiába olvastam el mindent a neten személyes tapasztalatokra nagyon kíváncsi vagyok.Mikre érdemes odafigyelnem?

2016. jan. 26. 13:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Értsd már meg, ez nem tenyésztő! Ilyen helyről nem szabad kutyát venni. Nem csak az a lényeg, hogy szopik-e még, vagy sem, hanem a korai szocializáció az anyja és alomtársai mellett.

Nem biztos, hogy yorki lesz (úgy fog kinézni, akkor lesz). Nem biztos, hogy egészséges és hosszú életű lesz!

Olvass utána (keress rá a google-n), mi a különbség a tenyésztő és szaporító között!

De ha azt állítod, hogy tenyésztő, kérlek írd meg, melyik kennel, kíváncsi lennék. Mi a kölyök törzskönyvi neve?

2016. jan. 26. 14:03
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg a "tenyésztőt", hogy hallott e erről a kormányrendeletről (2012 óta hatályos) és mit szól hozzá?

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet

A kedvtelésből tartott állatok tartására és az állatokkal való bánásmódra vonatkozó rendelkezések

14. §

(15)28 Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani.

2016. jan. 26. 14:16
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Akitől el szeretnéd hozni, nem tenyésztő, hanem szaporító!

A kettő közötti alapvető különbség, hogy:

A tenyésztő nem ad ki kutyát 8 hetes kora előtt, sőt, általában van, aki a 10-12 hetes kort is megvárja, és szobatisztaságra előnevelve adja ki a kölyköt törzskönyvvel, oltási könyvvel, benne az összes addig kapott oltással meg féreghajtással.

A szaporító pedig már van, h 4 hetesen is odaadja a kölyköt, a fent említettek nélkül, csak hogy szabaduljon tőlük!

Nem azért kell a kölyköt hamarabb elválasztani, mert tud enni egyedül, nem véletlen van a törvény!

2016. jan. 26. 14:23
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

azt is megkérdezheted a "tenyésztőtől", hogy mutassa már meg a kiskutya törzskönyvét...

ha nincs ilyen akkor csak szaporító és ne hozd el! mert sok baja lehet, és ezek a féregtelenítésre, oltásra se figyelnek... ne hagyd átverni magad!!!!

2016. jan. 26. 14:28
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Még egy mocskos szaporító... az a szomorú, hogy el se jut az agyadig, hogy mi a különbség a szemét szaporító (akitől te tervezel kutyát venni) és a tenyésztő között akinél alap, hogy nem ad el 8 hetes kor alatt kölyköt és nem csak azért mert a törvény tiltja hanem mert a kiskutyának is jobb.
2016. jan. 26. 14:43
 16/29 anonim ***** válasza:
38%
Most lehet le leszek pontozva, de miért kell ilyen vehemenciával nekiállni a másiknak? Igen, el kell neki mondani, hogy szaporítós, nem jó, törvény tiltja stb, de néhányan már átmentek bunkó "mocskos szaporítózásba". Lehet ha normálisan állnánk a dologhoz, hamarabb meg lehetne győzni a kérdezőt, hogy ne onnan hozzon el kutyát. És nem csak "mocskosszaporítózni". Kedves kérdező, igen, sajnos te valószínű belefutottál egy szaporítóba, és yorkit nagyon nem ajánlott onnan venni, mivel így is túl vannak tenyésztve, és rengeteg betegségük lehet. Illetve vannak még a szaporítós varázsszavak pl.:mini yorki, extra mini. Na, az ilyeneket is kerüld, mert ők sajnos egytől-egyik genetikai selejtek. Inkább gyűjtögess egy megbízható hátterű yorkira, vagy fajtamentés. Nyilván a döntés a tied.
2016. jan. 26. 14:52
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

Utolsóval egyetértek, viszont amint írta a kérdező, már le van foglalózva a kiskutya, így valószínűleg nem fog már lemondani róla, csak azért mert pár válaszoló a gyakorin (akár kedves, akár bunkó stílusban) próbálja lebeszélni róla.

Legközelebb talán már jobban választ.

2016. jan. 26. 14:58
 18/29 anonim ***** válasza:
92%
Még talán annyit lehet javítani a helyzeten, hogy ha foglalózva van, akkor remélhetőleg már találkozott a jelenlegi tulajdonossal és látta a kiskutyákat. Ha normális körülmények között vannak és az anya is rendben van, akkor lehet kérni, hogy 2 hét múlva hozza el, addig is marad az anyjával (ha már mondjuk a tesókat elvitték. Ha nem jók a körülmények, akkor ennyi. Fogja és hozza, mert csak roszabb lesz.
2016. jan. 26. 15:06
 19/29 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Nem ismétlem a többieket...Kedves Kérdező, kérlek, fogadd meg a tanácsokat...csak jót akartunk...rengeteg beteg, idegrendszerileg selejtes kutya keres gazdát...Vedd csak fel a kapcsolatot pl az Állat és Ember Állatvédő Egyesülettel, ahol ömlenek befele a kidobott yorkiek :(

Ja, és a CHIPET SE FELEJTSD EL...már a chipes, Te nevedre regisztrált kutyát vedd csak át!!!

2016. jan. 26. 15:29
 20/29 A kérdező kommentje:
Felhívtam a tenyésztőt, minden papírt megmutat és ad is a kutyusról. Családfát is visszavezetve illetve még amit nekem kell beadatni neki oltást még azt is ő állja, ez az árban benne van. Azt mondta hogy ha 8 hetesen szeretném elhozni akkor ott nyugodtan maradhat, minden engedélye meg van a tenyésztésre stb.. én tanácsokat kértem a kutya neveléséről, tudnivalókat és egyebek, látom vannak még azért normálisabb kommentelők is. Esetleg lehetne a kérdésre korlátozódni? :)
2016. jan. 26. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!