Lehet e törzskönyve olyan kiskutyának, akinek az anyja tk-s lenne, csak nem lett kikérve? Apja hires tenyésztői alombòl valò, nem tudom neki van e tk-e.
A regisztrációs lap kiállításának feltételei:
"A Regisztrációs Lap kiállítása:
Adott egyedek származásának igazolására a hiteles, sorszámozott Regisztrációs Lap szolgál. A
Regisztrációs Lapot a Fedeztetési/Alombejelentő jegyzőkönyv, a kan és a szuka Származási
Igazolása, valamint a Chipezési jegyzőkönyv alapján kell kiállítani a kölykök 12 – 14 hetes korára.
A kutya Regisztrációs Lapja egész életében végig kíséri."
Természetesen kiállításra is csak törzskönyvezett kutya nevezhető:
"A kiállításokon való részvétel
A kiállításokon származási igazolással rendelkező kutyák nevezhetők be. A kiállítás területére csak
érvényes állatorvosi oltási igazolvánnyal rendelkező kutya vihető be."
Teszem azt teljesen fajtareprezentáns az egyed. Na de honnan tudod tk nélkül hogy nagyszülők/ükszülők között nem e csúszott be egy keverék? Ez lehet meg sem látszik a kutyán amit kinéztél, viszont nem fajtatiszta. Ez tény.
Nem értem mit kell ezekre ennyire ráizgulni. Ha fajtatiszta kell akkor tenyésztőtől tk-val kell venni, ha nem akkor pedig menhelyen rengeteg a fajtajellegű keverék.
ma 13:56
Kinek akarod igazolni a kutyád "fajtatisztaságát"?
Magadnak?
Olyannak, aki megkérdi, milyen fajta a kutyád?
Még nem találkoztam olyan emberrel, aki törzskönyvvel sétáltatja a kutyáját, hogy az orra alá tolja egy kérdezőnek bizonyítás képen, fajtatiszta a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!