Kiskutyának meg szabad engedni hogy az ágyban aludjon, még mielőtt szobatiszta lenne? Belefog pisilni az ágyba vagy jelezni fogja éjszaka, hogy ki kell mennie?
Nemrég került hozzánk a kutyus, most jelenleg a fejem mellett alszik egy elkerített részen, a kosarában, mellette éjszakára kutyapelus van betéve, viszont minden este 2x felkelt a sírásával és ilyenkor leviszem pisilni. Ha megengedem neki h mellettem aludjon az ágya, akkor is fel fog kelteni, vagy szép csendben odabűnöz majd az ágy sarkára a takarómra?
Persze tudom h ha most megengedem neki h feljöjjön akkor örök életre ott fog aludni, ezzel nincs is gondom.
Egy kutyának az ágyban alvást sem kellene engedni.
Ha szobatiszta, akkor nem piszkít a lakásba. Ha nem szobatiszta, akkor a lakás bármely pontjára - akár az ágyba - elvégezheti a dolgát.
Nekünk első körben mind a két kis kutyánk feljött az ágyra és hamarosan látszott, hogy elkezd szürkülni az ágynemű, mert a kutyák együtt ugráltak rajta, ott verekedtek, ott játszottak, azt hitték hogy az övékké az ágyunk. Amikor lelöktem, akkor is az egyik mindig visszajött, a másik meg csak néha. De ez így nem volt túl higiénikus.
Aztán elköltöztünk új lakásba, itt már nem engedem fel őket az ágyra. Sőt nem engedem be abba a szobába sem őket, ahol az ágy van. Leraktam nekik a földre egy-egy kis matracot, az az ő kis ágyuk, azon alszanak.
Van amikor odaülök melléjük a matracra, az ölembe ugranak és simizem őket ott.
Az első pár napban nyafogtak éjjel, be akartak jönni hozzánk aludni, de pár nap elteltével megszokták, hogy hiába minden nyafogás. Azóta tökéletes csendben vannak.
A konyhába letettem egy kis törölközőt a földre, ha valamiért nem bírják ki, akkor odapisilnek a bejárati ajtóhoz, én meg legfeljebb a csap alatt kimosom a törölközőt, ha látok rajta foltot. De ez csak olyankor van ha este levest adok nekik enni, vagy valami sós húst, ami miatt többet isznak, mint amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!