Ti mit gondoltok az állatkínzásról?
Mit is jelent pontosan az állatkínzás?
Mikortól érvényes az ,,állatkínzás" szavat használni, mekkora mérték kell hozzá?
Gyilkosság nyilván nem lehet, mivel azt csak ember ellen lehet elkövetni (jogilag).
Ha az érdekel, hogy jog szerint mi az állatkínzás, javaslom az állatvédelmi törvény átnyálazását, fent van a neten.
oké, de mivel tudtam volna bizonyítani?
egy felnőtt ember szava az enyém ellen.
Amúgy a törvény szerinti definíció:
Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
videó felvétel, ez most komoly?!
biztos nem fogom felvenni videóra azt, hogy felakasztanak egy kutyát
Nem arra való a videofelvétel, hogy aztán arra élvezkedj hosszú téli estéken, hanem mert BIZONYÍTÉK. Ilyen esetben a rendőrséghez kell fordulni, ha te magad nem tudod megakadályozni a bűncselekményt. Pl. ha átrohansz a szomszédba, te magad birtokháborítást követsz el - mondjuk én letojnám, ha ezzel megmenteném a kutyát, de ha egy agresszív vadállat az illető, téged is bánthat.
Ha jól értem, gyerek vagy. Ha nem hallgat rád az elkövető (nyilván nem fog), azonnal szólj egy felnőttnek, vagy ha az nincs kéznél, a rendőrségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!