Mikortól lehet felnőtt tápra váltani? 8 hónaposan?
Sziasztok, a kiskutyám 8 és fél hónapos.
A kölyöktápot már nem eszi annyira szívesen, lehet esetleg már felnőttre váltani? Vagy korai még?
Ha esetleg tudtok valami nagyon jó, bevált tápot azt is szívesen fogadnám!:)
Igen, végülis lehet, hogy az sem ízlene neki jobban. Már nagyon sokféle tápot kipróbáltunk, az összes többitől folyamatos hasmenése volt, egyedül a mostani vált be, viszont kezdetben imádta, most meg már egy falatot és vagy percekig ropogtat, mintha undorral enné.
Köszi a választ, lehet, hogy akkor még maradunk a juniornál.
Szia
Szerintem 9 hónapos korban már lehet váltani felnőtt változatra, hiszen egy 12 hónapos kutya egy 14-15 éves kamasznak felel meg, nekik sem ugyanaz a tápanyag igényük, mint 5 évesen. A gyors növekedés kb. 6 hónapos korig tart, akkor van a fogváltás, addig számít igazán kölyöknek, innentől kezdve lelassul a növekedés. Fölösleges egy éves koráig junior tápot adni neki. Én így csináltam, már 9 hónaposan váltottunk és semmi baja nem lett, szépen nőtt. :) (Attól függetlenül nem fog jobban ízleni neki a felnőtt, mint a kölyök, úgyhogy csak emiatt nem érdemes váltani.) Én Brit Premium kutyatáppal etetek, nálam bevált.
Köszi a választ. Szerintem már ő is leállt a növésben, legalábbis nem annyira látványos már.
A Brit jónak tűnik, még nem próbáltuk, lehet, hogy ez lesz a felnőttben az első, amit tesztelünk majd, persze össze-vissza sem akarok neki mindent adni, de majd csak találunk megfelelőt. :)
Úgy bizony:D
Köszi, már most az, kifáraszthatatlan, viszont pillanatok alatt megtanul bármit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!