Hány hónaposan/évesen lett ivartalaníttatva a kiskutyád/felnőtt kutyád? Kan vagy szuka, illetve előnyeit vagy hátrányait tapasztaltad a kutyánál?
A szuka kutyám 7 éves volt, és gennyes méhgyulladása volt. Nem bántam meg, mert így életben maradt.
A kanomat 1,5 évesen, vele sincs semmi gond.
Az ideiglenes szukám 7 hónaposan lett ivartalanítva, nála sincs semmi gond.
9 hónaposan lett ivarérett Tacskó keverék kan kutyám. Szerintem ezt nem lehet megbánni, vagy nem megbánni ez van és kész.
Most van egy 7 hónapos kan Pulim ő meg nem ivarérett.
második válaszoló vagyok
Ivarérett helyett azt akartam írni hogy Ivartalanítva.
Kistestű, szuka, 2 és fél évesen, a 4. tüzelése után lett megműtve. Álvemhes lett, és nagyon rossz volt látni, amin akkor keresztül ment:(
Semmi hátrányát nem éreztem, bár maga a műtét majdnem rosszul sült el, altatás közben összeomlott az egész keringése, újra kellett éleszteni. Off, de szerintem túlaltatták. Mindegy, azóta jól van, és nincs aggódás a tüzelés miatt:)
Soha többé nem lesz ivarosan tartva kutyám. Viszont úgy gondolom, hogy egy tüzelést érdemes megvárni. Indokot nem tudok mondani, hogy miért, ez egy ilyen ösztönös érzés:)
Lány staffordunk van, 11 hónapos korában lett ivartalanítva, soha nem tüzelt.
Kérdeztük a dokit, mert én is úgy hallottam, jobb megvárni az első tüzelést,különben visszamarad a fejlődésben, de ő azt mondta ez tévhit.
Műtét után ugyanolyan volt, mint előtte, semmi különbséget nem észleltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!