Hány hónaposan/évesen lett ivartalaníttatva a kiskutyád/felnőtt kutyád? Kan vagy szuka, illetve előnyeit vagy hátrányait tapasztaltad a kutyánál?
Utolsó vagyok.
Az előttem írónak üzenem, a miénk is akaratos, önfejű és semmivel nem lett nyugodtabb az ivartalanítás után.
A terrierek már csak ilyenek, keményen kell őket fogni :)
ma 17:38
Szerintem a 4 hónapos még nagyon korai. Egyébként ő nem lesz nyugodtabb a műtéttől, hiszen még nyilván nem ivarérett, tehát ő nem azért pörgős, mert a hormonok dolgoznak benne, hanem mert egy szeleburdi kölyök. És nagyobb sem lesz, ez butaság.
ma 17:46
Szerintem az 1 éves kor a legjobb, de Nektek szerencsétek volt vele. A szuka kutyák többsége elkezd tüzelni 11 hónapos kora előtt, tehát 1 évesen már túl van az első tüzelésen. Az enyém 6 hónaposan lett ivarérett, 1 évesen már a második tüzelésén is túl volt.
17:54-es
Igazad van, a miénknél is éppen kezdődött volna a tüzelés, de még nem volt veszélyes a műtét így bevállaltuk.
Az is igaz, hogy ha már kölyökkorában eleven a természete, az nem változik meg az ivartalanítás után.
Mint pl. a miénknél sem.
Mindenki válaszát köszönöm!
Kedves Utolsó! Elhiszem hogy nagyon nagyon hiányzik a kutyusod, de ezen tudod kár rágódni mi lett volna ha... :). Szeresd, nevelgesd fel a kutyusaidat, és akkor büszke lesz Rád az elhunyt kutyusod, ha ez vígasztal :).
Egyik ismerősömnek volt egy gyönyörű, vizsgáztatott, nagyon okos, engedelmes, már-már rendőrségi, kan Német-juhászkutyája, és ivartalaníttatta. Attól kezdve a kutya annyira szelíd lett, hogy az idegeneket is beengedte a házba, (igaz, ugyanúgy engedelmeskedett a parancsoknak), házőrzőnek már nem lehetett használni.
Nekem az a véleményem, hogy először is, döntsd el, hogy milyen kutyust szeretnél. Ha házőrzőt, akkor lehet, hogy jobb ha nem ivartalanítod, ha pedig hobbikutyát, akkor Te rajtad múlik. Ha agresszív a kutyus, vagy tüzelésnél problémák vannak, akkor jó, ha ivartalanítod. De ezek mind rajtad múlnak, és hogy milyen a kutyusod természete. Persze ivartalanítás után, sokkal nyugodtabb lesz a kutyus, és tüzelésnél fellépő problémák arányai csökkennek. Az biztos, hogy az első két hétben vigyázni kell, és figyelni a kutyust, hogy hogy reagál ilyenkor (fájdalmai vannak-e, zavarja-e a seb, vagy egyáltalán nem érdekli stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!