Hogyan szoktassam át barfra hasmenés és hányás nélkül?
Lassan. Először csak kevesebb tápot és pici húst-zöldséget adj neki, aztán minden nap kicsit többet.
Jellemzően mondjuk olyan marha nagy hányás-hasmenés nem szokott tőle lenni, bár ugye a költözés önmagában is elég stressz a kutyának, szóval próbáljatok meg kb. egy hét alatt átállni a nyersre.
Ne keverj tápot hússal. Max 1 étkezés maradjon ki, aztán mehet a nyers. A legegyszerűbb ha csirkével kezded, azt könnyen emészthető. Pl mellcsont/nyak, + zúza.
Belsőséggel zöldség gyümölcsel én várnék úgy 1 hetet és csak utána próbálnám.
hát nem tudom, szerintem a táp-nyers kombó ugyanúgy hányás-hasmenéshez vezet (sőt), pláne több napon keresztül... az arányokat is kb lehetetlen eltalálni, még táp nélkül is nehéz beállni a megfelelő hús-csontos-belsőség-stb arányra, de ha még a tápot mellédobod... lutri. többen álltak át ugyanilyen helyzetben, a fb nyerses csoportjaiban lehet nézelődni, kérdezősködni.
ha meg valaki zavarba jön a hasmenés-hányás kombótól egy kutyánál tápváltáskor (nem a kutya, a gazda!!), az ne tartson kutyát, már bocsánat.....
Baromira nem lutri :D Mindkettőt 100%-osan kell összeállítani, csak a mennyiséget kell elosztani. Mittudomén, ha felesben akarod adni, akkor a 40 kilós kutyának 20 kilóra adsz tápot, meg 20-ra BARF-ot, és lőn, teljes értékű eledelt kapott a kutya, hiszen két teljes értékű kaját raktál neki össze.
A hasmenés meg amúgy azért van a kutyáknál tápváltáskor, mert a bélflórája nincs felkészülve az újfajta fehérjék emésztésére, kevés az olyat bontó bélbaktérium odabent. Ezért kell tápok között is fokozatosan váltani, hogy legyen idejük elszaporodni, és akkor nincs hasmenés. A nyerset mondjuk sokkal könnyebben emésztik bárminél, de én azért nem ítélem el, ha valaki el akarja kerülni a lakás felesleges kigányolását. Én például hányok a hányástól, szóval ha el lehet kerülni, akkor megteszem, mert a francnak hiányzik egy fél órás öklendezés takarítás közben. A fosást meg ugye kint nem lehet felszedni, és utálom ott hagyni. Szóval civilizáltabb, és ami szintén marha fontos (bár neked lehet, hogy nem), hogy a kutyát sem terheli meg annyira, nem lesz neki rossz a hányás-fosás, mert azt ugye ő sem jókedvében csinálja. Meg az öregem pl. baromira szégyelli magát, ha véletlenül becsinál a lakásba. Szóval ha nem muszáj, akkor ne, mindenkinek jobb az.
"Mindkettőt 100%-osan kell összeállítani, csak a mennyiséget kell elosztani. Mittudomén, ha felesben akarod adni, akkor a 40 kilós kutyának 20 kilóra adsz tápot, meg 20-ra BARF-ot, és lőn, teljes értékű eledelt kapott a kutya, hiszen két teljes értékű kaját raktál neki össze." - ugye ezt te sem hiszed el? :D
még egy-egy tápnál csak eszembe jut, hogy téényleg, talán... de nem.
azt se értem, hogy miért lenne könnyebb a belének két tök más dolgot egyszerre emészteni, mintha odaadnád neki az egyiket és kész, azt eszi. ha meg így is úgy is fosás lesz a vége (és a keverésnek 99%-ban az a vége), akkor már annyira mindegy. felőlem kevergetheti is a kérdező vagy bárki, de pont felesleges.
én itt kiszálltam, a kérdező kapott elég segítséget, el tudja majd dönteni. jóéjszakát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!