Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyit eszik a vizslátok egy...

Mennyit eszik a vizslátok egy nap?

Figyelt kérdés

Egy éves magyar vizslánk van (szuka), 5-6 óra aktív mozgással 80 dkg szárazat eszik meg, de folyton azt mondják, hogy:"nem adsz neki enni?"

kép róla: [link]

néha látszik a bordája is

2010. márc. 27. 17:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem nincs kutyám, így nem nagyon tudok benne segíteni, de azt tudom, hogy ha a kutya sovány hiába eszik sok kaját, akkor valószínűleg a táp minősége nem megfelelő neki. De szerintem ez a kutya nem sovány. A magyar vizslák nem szoktak túl testesek lenni. Meg mivel mozgatod elég aktívan és sokat, ezért tényleg jobb lenne egy jobb minőségű tápból kevesebbet.
2010. márc. 27. 18:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is vizslám van, nem vagyok szakértő, de szerintem ő pont jó. A miénk 8 hónapos kan, és ő is hasonlóan néz ki. A tiéd egyébként nagyon szép!:)
2010. márc. 27. 19:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is pont jó, a vizslának ilyennek kell lennie, aki ilyeneket mondogat, az nem ért hozzá.
2010. márc. 27. 19:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Nagyon szép, kiegyensúlyozott alkatú kutya. Fényes a szőre, izmos, nincs kinn a csípőcsontja se. Az izmokat fel kell építenie a szervezetének valamiből! :) Ha nem etetnéd rendesen, izmos sem lenne. :)

Vannak vékonyabb, nyurgább testalkatú vizslák, akiknek irgalmatlan mennyiségű kaja mellett is látszódnak a bordáik.

És nem baj, ha nem dundi, a vékony testalkattal véded az ízületeit, kevésbé terhelődnek.

Szerintem rendben van a kutyus.

Nekem a kaukázusim 40kdg tápot eszik egy nap, és éppen csak hogy nem duci.

2010. márc. 27. 20:01
 5/9 anonim ***** válasza:

A vizsla atletikus felépítésű kutya, nem kell dagibbnak lennie. A lényeg, hogy szép, izmos és egészséges legyen. Azonban a 80 dkg-ot kicsit sokallom. Én max. 40-50 dkg-ot adok fejenként a vizsláknak.Az ivartalanított szukának még kevesebbet.

Milyen táppal etetsz? Mit értesz aktív mozgás alatt?

2010. márc. 27. 20:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Munkahelyemen velem van, szabadon rohangálhat mellettem. Friskiest kap most.
2010. márc. 27. 21:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok! Szerencsés kutyus hogy ilyen sokat veled lehet, nálunk is ugyanez a helyzet....!!!

De a Frieskies rossz minőségű melléktermékekből készül, tele adalékkal, színezékkel, tartósítóval, hús szinte nencs is benne. Alacsony az emészthető tápanyagtartalma, ezért ahogy bemegy, úgy ki is jön, minimális szívódik fel, ezért kell belőle ilyen sok. Nem kell a legdrágább tápot megvenni, de már jó középkategóriás tápokat kapni 8000Ft/15 kg áron. Abból feleamnnyi is bőven elég, nem terheli meg úgy az emésztőrendszerét. Lehet hogy drágább, de kevesebb is elég lesz, jó minőségű, egészséges és tápláló. Nézz utána! De írok párat: Arion, Dado, a Decathlonban kapható vadászkutya tápok is jók és mégolcsóbbak,esetleg még Dog Chow, Freshnapfos Premiere High...stb...Netes kutyaeledelfutáros oldalakon rengeteget találsz.

Csak az ilyen Pedigree, Chappy, Frieskies, Darlig és barátaik kerülendők!!!!!

2010. márc. 27. 22:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2010. márc. 27. 23:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Nincs mit! Örülök ha segítettem!
2010. márc. 28. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!