Milyen kutya az angol coocker spániel?
Ilyen kutyusom volt 14evesen halt meg tavaly.
Csalad centrikus, szerette a gyerekeket, ragaszkodo, engedelmes, szelid, jatekos. Egyszoval egy kisangyal:)
Angol COCKER spániel.
Nekem kettő van. Én lebeszélnélek róla. Kinti kutyának abszolút nem javaslom, az egyik kutyám 3 hónapja került hozzám, kinti kutya volt. Hát meglátszik. Ha csak ránéztem, bepörgött eleinte hetekig, hogy végre valaki foglalkozik vele. Nem kell nonstop vele foglalkozni egész nap, de sokkal jobb neki bent, a családdal, a szőréről nem is beszélve. Nem való kizárólagosan kinti kutyának. Igen, makacs és akaratos, rengeteg tanítás, következetesség kell hozzá, bár ezt egyede is válogatja. Az enyémeket, illetve ismerőseim spánieljeit ismerve nagyon-nagyon kevés a heti két séta. A 3-4 óra foglalkozás miben merülne ki? Ha nincs kellően lefárasztva fizikailag és agyilag, akkor az agyatokra fog menni, szökni fog, felássa a kertet, rombol. A szőrét folyamatosan ápolni kell, hetente minimum egyszer fésülni, kozmetikushoz vinni néhány havonta, valamint azt nem árt tudni, hogy a spánielt nem szabad nyírni (tönkremegy a szőre, csúnya is lesz, de legfőképpen nem fog szigetelni és így nem védi majd se a meleg, se a hideg ellen). Szóval ezért is mondom, hogy kinti kutyának ne...
Ezeket nem azért írom, mert nekem bajom van velük, vagy ne szeretném őket. Imádom a fajtát, nekem örök szerelem, de gyakrabban beszélek le róla embereket, mint rá. Okosak, gyönyörűek, bújósak, tényleg csodálatosak, de látom a második kutyámat, hogy mekkora különbség van közte és az első között, akit kölyök kora óta én neveltem, benti volt, velünk és nem a kertünkben élt, foglalkozva volt vele. Látom, hogy sokan mit szenvednek velük, mert a fejükre nőtt.
Szerintem gondoljátok át még egyszer.
Egyébként a meglévő kutya milyen fajta és vele mennyit foglalkozol? Miért szeretnétek másodikat?
Cockerem van, energikus, családi kutya, az ember közelében szeret lenni, kizárólag kertinek nem jó szerintem. Bár ha kicsiként kerül oda és ott a haverkutya, lehet, hogy megszokja. A heti 2 séta nagyon kevés, naponta kell háromszor kivinni, de ha kertben vannak, akkor elég szerintem napi két séta, de semmiképpen nem heti 2. A kb 3-4 órás foglalkozást nem értettem, hogy az napi, vagy heti...
Vannak köztük valóban makacsok, akaratosak, ez szerintem tenyésztőtől is függ, hogy honnan jön, az enyém nagyon nyugodt, jól tanítható, engedelmes.
Na pont ez az, hogy a spániel meg nagyon gazdás. Az enyémek mindig ott vannak, ahol én, igaz ez az összes ismerősöm kutyájára. Nyilván túlél kint is, de nem az az ideális nekik. Az enyém mondjuk sosem unatkozott bent, akkor se mikor egyedül volt, alig várta, hogy kitegyem a lábam és hagyjam aludni, pihenni nyugodtan.
Én nem mondom, hogy tuti nehéz dolgod lesz vele, de ennyi ismeret alapján szerintem ne legyints rá, hogy a kopó után semmiség lesz.
Annyira nem lehet szuper a kapcsolatod a kutyáddal, ha napokig nem megy haza. Nyilván máshol jobban érzi magát, esetleg szeretik ott és ezért szívesen "szomszédol"...
A cocker folyton melletted lesz, imád a gazdával lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!