Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya az angol coocker...

Milyen kutya az angol coocker spániel?

Figyelt kérdés
Lesz ket-harom honap mulva valoszinuleg egy angol coocker spánielem csak az a gondd hogy nem tudom hogy milyen kutya is igazabol mert sokan azt irjak hogyxakaratos makacs de sokan az ellentetjét. Kinti kutya lenne es mivel mar van egy nekunk ezert ketten lennenek (fiu-szuka, mindketto ivartalanitva lenne) heti ketto seta kb 1 oras. Sokat tudnek vele foklalkozni itt most kb 3-4 orara gondolok. Olyantol szeretnék valaszokat kapni akinek mar volt vagy van ilyen kutyusa. Köszönöm :)

2016. jan. 19. 15:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Írod hogy heti 2 séta, utána meg hogy 3-4 órát foglalkoznál vele. Naponta? Mert akkor sétálni is el kéne vinni minden nap, mert a heti kettő nagyon kevés. Az meg csak nevelés kérdése hogy milyen lesz.
2016. jan. 19. 16:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kutyusom volt 14evesen halt meg tavaly.

Csalad centrikus, szerette a gyerekeket, ragaszkodo, engedelmes, szelid, jatekos. Egyszoval egy kisangyal:)

2016. jan. 19. 16:05
 3/12 anonim ***** válasza:
Cocker, nem coocker.
2016. jan. 19. 18:28
 4/12 SzMHZs ***** válasza:
100%

Angol COCKER spániel.

Nekem kettő van. Én lebeszélnélek róla. Kinti kutyának abszolút nem javaslom, az egyik kutyám 3 hónapja került hozzám, kinti kutya volt. Hát meglátszik. Ha csak ránéztem, bepörgött eleinte hetekig, hogy végre valaki foglalkozik vele. Nem kell nonstop vele foglalkozni egész nap, de sokkal jobb neki bent, a családdal, a szőréről nem is beszélve. Nem való kizárólagosan kinti kutyának. Igen, makacs és akaratos, rengeteg tanítás, következetesség kell hozzá, bár ezt egyede is válogatja. Az enyémeket, illetve ismerőseim spánieljeit ismerve nagyon-nagyon kevés a heti két séta. A 3-4 óra foglalkozás miben merülne ki? Ha nincs kellően lefárasztva fizikailag és agyilag, akkor az agyatokra fog menni, szökni fog, felássa a kertet, rombol. A szőrét folyamatosan ápolni kell, hetente minimum egyszer fésülni, kozmetikushoz vinni néhány havonta, valamint azt nem árt tudni, hogy a spánielt nem szabad nyírni (tönkremegy a szőre, csúnya is lesz, de legfőképpen nem fog szigetelni és így nem védi majd se a meleg, se a hideg ellen). Szóval ezért is mondom, hogy kinti kutyának ne...

Ezeket nem azért írom, mert nekem bajom van velük, vagy ne szeretném őket. Imádom a fajtát, nekem örök szerelem, de gyakrabban beszélek le róla embereket, mint rá. Okosak, gyönyörűek, bújósak, tényleg csodálatosak, de látom a második kutyámat, hogy mekkora különbség van közte és az első között, akit kölyök kora óta én neveltem, benti volt, velünk és nem a kertünkben élt, foglalkozva volt vele. Látom, hogy sokan mit szenvednek velük, mert a fejükre nőtt.

Szerintem gondoljátok át még egyszer.

Egyébként a meglévő kutya milyen fajta és vele mennyit foglalkozol? Miért szeretnétek másodikat?

2016. jan. 19. 19:51
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Nem leszek népszerű, de nem is ez volna a lényeg egy ilyen fórumon. Heti 2, azaz kettő darab sétával egyáltalán ne akarj semmilyen kutyát. Nem értem miért nehéz felfogni, hogy ez kötelezettségekkel jár. Suli, munka, gyerek, mindenkinek van dolga ezer, meg lehet oldani. Nem kötelező a kutyatartás, ha az alapvető igényeit sem lehet kielégíteni. Ne jöjjön nekem senki avval, hogy anno falun stb...milyen jól elvannak. Én dolgozom, nevelek két gyereket, kertes házban élek, érdekes mód, valahogy mégis mindig meg tudom oldani, hogy elvigyem a kutyát minden nap minimum 2 órát sétálni, fárasztani, tanítani. Vizslám van, de egy spánielnek sem elég heti 2 nyomorult séta, az ég áldjon meg! Nem rossz szándékból írom, csak gondolkodni kéne, mielőtt olyan helyzetet teremtesz önszántadból, ami sem Neked, sem a tervezett ebnek nem lesz sosem megfelelő.
2016. jan. 19. 21:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Cockerem van, energikus, családi kutya, az ember közelében szeret lenni, kizárólag kertinek nem jó szerintem. Bár ha kicsiként kerül oda és ott a haverkutya, lehet, hogy megszokja. A heti 2 séta nagyon kevés, naponta kell háromszor kivinni, de ha kertben vannak, akkor elég szerintem napi két séta, de semmiképpen nem heti 2. A kb 3-4 órás foglalkozást nem értettem, hogy az napi, vagy heti...

Vannak köztük valóban makacsok, akaratosak, ez szerintem tenyésztőtől is függ, hogy honnan jön, az enyém nagyon nyugodt, jól tanítható, engedelmes.

2016. jan. 20. 11:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Az elso kutyam egy erdelye kopo. Hetente megyek vadaszni vele mindig mashova nehe napokig nem jon haza. Neki borzaszto nagy mozgasigenye van. (Vaddisznora vadaszok vele) es attol meg hogy nem benti ugyanugy es szerintem meg jobban is lehet foglalkozni vele mert kint vannak ujdonsagok szagok bokarak kisebb allatok stb es amikor tudok kint vagyok vele. 4 eves de meg sohasem szokott el mert TANITVA van. Ha erre az erdelyi kopot megtanitottam akkor utánna egy cocker spaniel nem lesz nagy munka. A behivast neki 2 evig tanitottam. Az erdelyi kopo nem a gazdajanak el. Sokan ezert utaljak, gyalázzak mert nincs ott allandoan melleted. De imád.egyebkent azert lenne melle meg egy kutya mert unatkozik amikor nem vagyok vele (kis tarsasag) penzem van rajuk anyagi gondokat nem fog okozni. Nagyon sokan nem ertik a kutyakat es akkor irnak hogy akaratos meg minden... hat lehet hogy te nevelted rosszul mert egy kutyaval mindig kell foglalkozni. (Tudom hogy en kerdeztem hogy milyen a spaniel)
2016. jan. 20. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor most hogy van ez néha napokig nem megy haza a kutyád, de sohasem szökött meg? Ha vele mész el vadászni, haza miért nem együtt mentek? Nem értem.
2016. jan. 20. 18:15
 9/12 SzMHZs ***** válasza:
100%

Na pont ez az, hogy a spániel meg nagyon gazdás. Az enyémek mindig ott vannak, ahol én, igaz ez az összes ismerősöm kutyájára. Nyilván túlél kint is, de nem az az ideális nekik. Az enyém mondjuk sosem unatkozott bent, akkor se mikor egyedül volt, alig várta, hogy kitegyem a lábam és hagyjam aludni, pihenni nyugodtan.

Én nem mondom, hogy tuti nehéz dolgod lesz vele, de ennyi ismeret alapján szerintem ne legyints rá, hogy a kopó után semmiség lesz.

2016. jan. 20. 18:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Annyira nem lehet szuper a kapcsolatod a kutyáddal, ha napokig nem megy haza. Nyilván máshol jobban érzi magát, esetleg szeretik ott és ezért szívesen "szomszédol"...

A cocker folyton melletted lesz, imád a gazdával lenni.

2016. jan. 21. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!