Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust ajánlanátok?

Milyen kutyust ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Tudom sok ilyen kérdés van itt, meg is néztem őket , de még mindig nem tudom milyen fajta lenne számomra a megfelelő.

Ja és még mielőtt lehurrognának, legelőször menhelyre fogok menni szét nèzni, de előző kutyám is menhelyes volt , és nem tudom ennek van e valamilyen köze ahhoz, h menhelyes kutya volt e, de megharapta hugomat , es el kellett altattatni... Lehet mielőtt bekerült a menhelyre trauma érte vagy , ott érte trauma , nem tudom, de elgondolkodtam egy pillanatra, hogy ehhez lehet köze, mert a szomszédunk kutyusa is menhelyes volt és az is megharapta a saját gazdàjàt...

Persze nem mondom, hogy az összes menhelyes kutya harapós, de szerintem több köztük az olyan, hosz kevesebb szeretetet törődést kapnak, meg az elő életüket se lehet tudni ... Na de ennyit erről!

Szóval tapasztalt kutya tartónak tartom magam.

A kutyust lakásba tartanám , de van az épületnek zárt kertje , meg persze napi minimum 3x levinném amúgy is.

milyen fajta lenne ideális, ha

Közepes méretűt, és nem nagyon szőrhullatós, lakásban is megmaradó kutyust szeretnèk?

2016. jan. 18. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:

A harapásnak a neveléséhez van köze, nem a menhelyes múltjához. Egy TK-s kutya is ugyanúgy meg fog harapni valakit, ha hajlamos rá és félre van nevelve. A lakásban megmaradása szintén a neveléstől és a tartásától függ, nem a kutyától - bár nyilván vannak alapból nyugisabb kutyák, de olyannal is érhet meglepetés, ha csak nő, mint a gaz, számára is érthető iránymutatás nélkül.

Szóval tapasztalat ide vagy oda, érdemes tanulnod a kutyanevelésről, legjobb lenne suliba is járni a kutyával, ha el akarod kerülni a hasonló baleseteket.

Mit takar nálad egyébként a közepes méret? Mit tervezel kezdeni a kutyával, mennyi időt sétálnál vele, és mi történne az alatt? Flexin a háztömb körül, erdő-mező, futtatós bandázás, tanítás, labdázás?

2016. jan. 18. 17:27
 2/4 A kérdező kommentje:

A kutyust társnak szeretném, mert egyedül fogok lakni. Minden nap (ahogy eddig is az összes kutyámmal , ami volt) minimum 1 órát lennék kint, ha nem többet.

Egyébként nem Magyarorszàgon lakom, és szerencsém van , mert itt sosincs tél, de évszaktól függetlenül , esőben vagy akár a 40fokban is mindig leviszem az aktualis kutyáimat, hol parkba,hol a tengerpartra, nekem ez amolyan napi rutin. Magam miatt is. Van rengeteg kutyapark, ahova jártam előző kutyáimmal, szóval tényleg le lenne foglalva a kis eb;)

A méretről pedig : lehet spániel méretű, vagy annál valamivel nagyobb is akár.

Csak mivel ez egy egy és félszobás lakás nem akarok már a kutya miatt sem egy óriásit , ami szegény meg sem fog tudni mozdulni a kis garzonban:)

2016. jan. 18. 18:38
 3/4 Kadri50 válasza:
25%
A legjobb ha a kis méretű kutyák között válogatsz.
2016. jan. 18. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Közép uszkár esetleg? (Ha hajlandó vagy kozmetikushoz vinni).

Amúgy a menhelyesek között a legtöbb normális, szelíd kutya, illetve vannak kölykök, fiatalok is. A többi már nevelés kérdése.

2016. jan. 18. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!