Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyások miért nem képesek...

A kutyások miért nem képesek egyetérteni?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy ha tökéletesen szeretnéd tartani a kutyádat, akkor is lesznek, akik megszólnak érte. A gyakorin is sok vita volt pl. az etetésből. Sokan képesek azon összeveszni, hogy milyen tápot kap a kutya. Ha beírom, hogy az enyém Acanát kap, akkor mások beírják, hogy az egy sz*r, Eukanubát kell adni, erre valakik beírják, higy az Eukanuba is sz*r, adj neki Royal Canint. És erről képesek vérre menő vitákat folytatni. Ugyanez van a fajtaajánlós kérdéseknél. Egyszer valaki olyan fajtát keresett, ami könnyen tanítható, idegenekkel szemben bizalmatlan. Beírtam a mudit, mert az pont ilyen. Erre valaki elkezd veszekedni, hogy mennyire elege van a mudiból, miért írtam be. Talán azért, mert idegenekkel szemben bizalmaltan és könnyen tanítható? De beírhatsz bármit, lepontoznak. Egyszer valaki, aki nem szereti a kutyákat, támadóan kérdezett. Egy ideig őt próbáltuk meggyőzni, majd két kutyás veszekedni kezdett valami jelentéktelen ügyön. Nem az lenne a normális, hogy amikor támadás ér, félretesszük az ellentéteket és összefogunk? Vagy itt van a sok gúnyos beszólás, hogy nem fajtiszta, hanem, fajtatiszta. Sokszor magyarázat nékül, ami összezavarja a tájékozatlan kérdezőt. Meg szerintem csak azután lehet ilyenen vitatkozni, ha a kérdést megválaszoltuk, aki válaszolni nem képes, az ne gúnyolódjon, hogy a kutyám fajtiszta, mert nem félig macska. Amúgy ezt a szót TV-ben, könyvekben is használják, eléggé elterjedt, nem hiszem, hogy bármi változna, ha mostantól mindenki fajtatisztának nevezné őket. Meg a menhelyesek (sok menhelyes, akinek nem inge...) is támadják azokat, akiknek törzskönyves a kutyájuk. Ezt sem értem. Mindkét oldal lelkiismeretesen tartja a kutyáját, nem dobná ki, szereti. Akkor mi a baj? Itt is észre kéne venni, hogy egy oldalon állunk.
2010. márc. 26. 15:40
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
87%

Emberek,nem vettétek észre,hogy pont azt csináljátok,amiért a kérdés megszületett?

én,írtam,hogy szaporítótól van a kutyám.Amúgy szerintem ez is olyan relatív dolog,mert hallottam már olyanról,hogy ilyen-olyan szupertenyésztő hogyan tartja a kutyáit,de lehet,hogy csak városi legenda.

Ahonnan mi elhoztuk emberi körülmények között,szeretetben éltek a kutyák,egy kellemes helyen.Nem hiszem,hogy olyan nagy bűnt követtem el.

Le vagyok pontozva,"mert akkor már miért nem menhelyes kutyát" hoztam el,"ha már úgyis mindegy"...Ha lesz,a következő onnan jön,talán hamarosan,talán kicsit később...

Amúgy hiába prédikálsz,már bocsánat a szóhasználatért,de hidd el,hogy mindig lesznek olyanok,akik ilyen "lelkiismeretlen" emberektől vásárolnak.De szerintem őket sem kellene egy kalap alá venni...

De persze megint csak a fújjogás megy,mert én egy felelőtlen állattartó vagyok....

Értem én azt is,amit Te mondasz,és valahol még egyet is értek vele...Egyelőre azt hiszem,hogy annyi bűnt követtem el,hogy le mertem írni,hogy "szaporítótól" van kutyám,mint az emberek nagyon nagy részének...Ahogy valaki írta előttem,a háttér infokat nem ismered,akkor ne ítélkezz!

A vélemény kifejezésének pedig van kultúrált formája...

2010. ápr. 1. 20:56
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

20.53

Meg van bocsátva, de máskor fogd vissza magad kicsit, ne marjuk már mi, kutyások is ezerrel egymást!

Utálom azokat az embernek nevezett szörnyetegeket, akik halálig fialtatják a kutyáikat és sosem vennék tőlük.De a végére tényleg megértetted, mit is akarok mondani.Jó éjt.

2010. ápr. 1. 20:58
 33/35 anonim ***** válasza:
49%

Na mire sikerült kinyögnöm valamit látom megoldódott a dolog...

Na mindegy,már csak én maradtam a szemét:)

(mellékesen,ahonnan mi vettük,a kiskutyánk az utolsó alom volt,mivel a tulaj fel akart hagyni a tenyésztéssel/szaporítással,kinek hogy tetszik,mivel nem volt már elég ideje a kutyákkal normálisan foglalkozni...Én őt nem érzem rossz embernek)

2010. ápr. 1. 21:01
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Ő nem igazán ezt írta, hogy szaporítótól van kutyája, tehát akkor te sem igazán értetted meg. De sajnos igazad van abban hogy tök mindegy, mert mindig lesznek olyan emberek, akiket az nem érdekel, hogy az ő imádott kutyájuk testvére hány hónap után lesz eltemetve, melyik menhelyre kerül, milyen kaja lesz belőle és sorolhatnám. Erről a kutyák nem tehetnek, és mégis ők szenvednek. Kultúra? Én inkább az emberséget hiányolom. Engem felháborít ha egy végtelen állat szenved valaki hibájából. Az régen rossz, akit nem.
2010. ápr. 1. 21:02
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

20:58 Köszi, örülök neki hogy végül csak kiderült hogy egyikőnk sem egy állatkínzó szemét. Jó éjt.

Másik (bocs nem jegyeztem meg a számot)

hagyjuk. bölcsebb lesz ha hagyjuk. :D neked is jó éjt.

2010. ápr. 1. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!