Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyások miért nem képesek...

A kutyások miért nem képesek egyetérteni?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy ha tökéletesen szeretnéd tartani a kutyádat, akkor is lesznek, akik megszólnak érte. A gyakorin is sok vita volt pl. az etetésből. Sokan képesek azon összeveszni, hogy milyen tápot kap a kutya. Ha beírom, hogy az enyém Acanát kap, akkor mások beírják, hogy az egy sz*r, Eukanubát kell adni, erre valakik beírják, higy az Eukanuba is sz*r, adj neki Royal Canint. És erről képesek vérre menő vitákat folytatni. Ugyanez van a fajtaajánlós kérdéseknél. Egyszer valaki olyan fajtát keresett, ami könnyen tanítható, idegenekkel szemben bizalmatlan. Beírtam a mudit, mert az pont ilyen. Erre valaki elkezd veszekedni, hogy mennyire elege van a mudiból, miért írtam be. Talán azért, mert idegenekkel szemben bizalmaltan és könnyen tanítható? De beírhatsz bármit, lepontoznak. Egyszer valaki, aki nem szereti a kutyákat, támadóan kérdezett. Egy ideig őt próbáltuk meggyőzni, majd két kutyás veszekedni kezdett valami jelentéktelen ügyön. Nem az lenne a normális, hogy amikor támadás ér, félretesszük az ellentéteket és összefogunk? Vagy itt van a sok gúnyos beszólás, hogy nem fajtiszta, hanem, fajtatiszta. Sokszor magyarázat nékül, ami összezavarja a tájékozatlan kérdezőt. Meg szerintem csak azután lehet ilyenen vitatkozni, ha a kérdést megválaszoltuk, aki válaszolni nem képes, az ne gúnyolódjon, hogy a kutyám fajtiszta, mert nem félig macska. Amúgy ezt a szót TV-ben, könyvekben is használják, eléggé elterjedt, nem hiszem, hogy bármi változna, ha mostantól mindenki fajtatisztának nevezné őket. Meg a menhelyesek (sok menhelyes, akinek nem inge...) is támadják azokat, akiknek törzskönyves a kutyájuk. Ezt sem értem. Mindkét oldal lelkiismeretesen tartja a kutyáját, nem dobná ki, szereti. Akkor mi a baj? Itt is észre kéne venni, hogy egy oldalon állunk.
2010. márc. 26. 15:40
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
91%

egyetértek veled, sajnos én is sokszor látom, például ezen az oldalon is,hogy mindenből képesek sokan vitát csiholni. Csak nem értem minek?

Meg azt is sokszor látom,hogy nem válaszolnak,de szapulják meg lehordják a kérdezőt vagy egy másik válaszolót...nem értem ez mire jó.

Szerintem az lenne a lényeg,hogy mindenki szeretettel és a legjobb tudása szerint tartsa a kutyáját(és más állatát),etesse azzal,ami neki és a kutyának is megfelel stb.

2010. márc. 26. 15:48
 2/35 A kérdező kommentje:
Meg a kezdők, tájékozatlanok megalázása is gyakori. Persze, mindenkinek csak akkor lenne szabad állatot bevállalni, ha tudja gondozni stb. Ők nem így gondolkodtak, ami rossz. De most itt vannak, kérdeznek. Fel kell világosítani őket kedvesen, nem lehordani a sárga földig.
2010. márc. 26. 15:54
 3/35 anonim ***** válasza:
90%
Azért, amiért a politikában sem. Mert alig foglalkoznak az olyan apróságokkal, mint a tények, szinte kizárólag a hitük a meghatározó.
2010. márc. 26. 15:58
 4/35 Akiteki ***** válasza:
90%
Az élet minden más területén így van. Miért pont a kutyások között lenne jobb?
2010. márc. 26. 16:00
 5/35 anonim ***** válasza:
88%
Ez kb, olyan lehet, mint a gyereknevelés. Anyukák között is előfordulnak vérre menő viták, mert egyik szerint íg jó, másik szerint meg úgy, De még családon belül is. Sajnos az emberek ilyenek.
2010. márc. 26. 16:09
 6/35 anonim ***** válasza:
91%

A fajtatisztára. Sajnos az amit a tv-ben mondanak meg a könyvekben írnak nem mérvadó. Azért javítjuk ki mert a faj és a fajta között csak egy betűnyi eltérés van viszont k*rvára mást jelent!

Amúgy mindenben ilyenek az emberek vagyis a magyarok! Nézz körül akárhol! Ugyanígy veszekednek a gyereknevelős, politikus stb részen is. Ez a mentalitásuk... Mindenki meg van győződve a saját igazáról és nem képes elfogadni hogy nem csak az övé jó. Más országokban ez nem így van. Mindenki lesz*rja hogy a másik milyen, hány gyereke van, van-e egyáltalán gyereke, hogy szoptat, kihez vonzódik, milyen ruhát hord stb... Mert magánügy... Csak ebben az országban nem bírják ki!

Amúgy az érem másik oldala, hogy ebben a kérdésben vannak olyan dolgok amik meg vannak határozva, és neked lehet más véleményed, de akkor sem úgy van. Pl most mondok valamit: nekem az a véleményem hogy víz nélkül fogom tartani a halam. Hát gondolhatom ezt de attól még a halnak víz kell! És az ilyen kérdésekben meg már mindenki a kérdezőt izéli, és neki nem tűnik fel, nem néz utána csak szajkózza a saját igazát. Ez is hozzánk tartozik, nem képesek elviselni és imondani ha hibáznak. Én pl hibáztam. 3 kutyám van, abból kettőnek volt kiskutyája, de csak egyszer! Mert szerettem a kiskuyákat, mindnek jó gazdija lett és bármikor visszaveszem. Így voltam a macskámmal is. De aztán idejöttem és megláttam ezt a szaporítós dumát, és elgondolkoztam és utána néztem, és azóta én is egyet értek! A macskám ivartalanítottam és a kutyáimnak sem lesz kölyke és másokat is próbálok lebeszélni róla. Csak ilyeneket mások nem bírnak kimondani, mert vagy nincs hozzá elég agyuk vagy csak túl büszkék.

2010. márc. 26. 16:09
 7/35 A kérdező kommentje:
Utolsó, ebben igazad van. Vannak dolgok, amiket nem lehet csinálni, mert egyértelműen rossz. De szerintem van különbség, aközött, hogy "hülye állatkínzó szaporító vagy" és aközött, hogy kedvesen, normálisan elmondjuk, hány kutya van menhelyeken. Szerintem, ha valakit így letámadnak, akkor már csak dacból úgy csinálja, ahogy neki tetszik, ellenkező esetben lehet, hogy elgondolkodik rajta. Van, aki túl hülye ahhoz, hogy meg lehessen győzni észérvekkel, azon én is felhúzom magam, de szerintem első, hogy kedvesen elmagyarázzuk.
2010. márc. 26. 16:19
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
sokan szerintem így élik ki a mellőzöttségüket, amúgy egy szürke emberek, akiket senki nem vesz észre sem otthon, sem máshol. A rosszindulatú emberek keserűek is egyben, sajnálat jár érte, nem bosszankodás.
2010. márc. 26. 17:17
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ez mindenféle közösséggel így van, nemcsak a kutyásokkal. Én ugyanolyan szöveget olvastam már "mocskos szaporítónak címezve lelkiismeretes tenyésztőtől", mint amiket kutyás kérdésekben szoktak írni. Csak a kisebb állatokból nem csinálnak akkora ügyet, nem olyan sokan figyelik, mert kevesebb van belőlük, vagy mert nem jelentős ha sok is van(pl. kóborhörcsög ritka).
2010. márc. 26. 20:26
 10/35 A kérdező kommentje:
Én már találtam kóbor hörcsögöt, de igazad van.
2010. márc. 27. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!