Van egy 11 hónapos francia bulldogom. Nagyon bosszúálló. Ha egyedül hagyom akkor szétrágja a bútort, hiáby minden cselekedetünk. Mit csináljak?
Kutyakiképző iskola?
Ott fegyelmet tanul,nem csak a parancsokat,én a helyedben megpróbálnám,lehet ott tudnak is segíteni!
Sziasztok...
Nekem egy 9honapos angol bulldogom van,ö is megtett mindent a bsszantasomert.A legdurvabb amikor egy ülögarniturat szedett szet az ágyat vegig csocsalta es folyamatosak voltak az ágyban valo dolgok elvégzése.Egy alapos elverés miután megcsinalta a bajt es meglett büntetve,nekem segitett...(igaz a szivem szakadt nekem is majdne bele) de megtanulta a rendet.Azota nincsenek ilyen problemak...Az egyeül letet ha lakasban vannak valoban gyülölik,mert unatkoznak de meg tudják szokni...szerintem nem azzal van a baj.Ezert még ne akard eladni mert hianyozna biztosan.
Semmire sem megoldás a verés! Természetesen lehet büntetni, de elég, ha megrázod a grabancát és megszidod, a lényeg, hogy érezze, haragszol rá.
Egyébként a kutyák nem bosszúállóak, csak mi ruházzuk fel őket mindenféle negatív emberi tulajdonsággal. Valószínűleg sokat van egyedül és unatkozik, hiányzik neki a gazdája. A bútorokat nem tudod elpakolni, de minden mást, amit nem szeretnél, hogy megrágjon, el kell tenni előle. Meg persze sokat kell mozgatni, foglalkozni vele. Arany igazság: fáradt kutya - jó kutya.
Éppen kamasz korban van, az én francia bulldogom is kezelhetetlenebb volt kb. 6 hónapos és 12-13 hónapos kora között. Türelem, ki fogja nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!