Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 11 hónapos francia...

Van egy 11 hónapos francia bulldogom. Nagyon bosszúálló. Ha egyedül hagyom akkor szétrágja a bútort, hiáby minden cselekedetünk. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Hogy neveljem rá arra hogy nem szabad rágni.Ha azt mondom neki jó kutya legyél,mindjárt jövök,akkor szót fogad,de viszont nem mindig! Mit tegyek? Már azon gondolkodom hogy eladom,mert ezt már nem bírom hogy kárt tesz a konyhába,mert oda van bezárva.Ha nem zárnám oda akor az egész lakást szét szedné.
2008. szept. 16. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Adj neki v.mi rossz cipőt v.csonto amin elcsócsálgathat egy ideig.Ha odavinnéd ahhoz a dologhoz v.bútorhoz amit szétrágot és erélyesen rászólnál,hogy mit csináltál,rossz kutya vagy,nem szabad,üss rá a farára.Néha nem árt megbüntetni és ezt többbször el kell mondani.Zárd a fürdőbe,ott talán kevesebb kárt tudna tenni!?
2008. szept. 16. 12:45
 2/7 A kérdező kommentje:
mindent csináltam amit ajánlottál...sajnos sikertelen...amit odaadok neki,azt azért sem rágja...a kaját is egészbe nyeli,majd' megfulad,de a bútort vagy amit nem szabad,azt csakazért is...pedig már jó párszor elég csúnyán kikapott,még sem hatásos..
2008. szept. 16. 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:
A veréssel szerintem sokra nem mész. Ha büntetsz, akkor is vagy a tett elkövetése közben, vagy utánna 3-4 másodpercen belül kell, különben nem fogja tudni, miért kapja. Ez, amit leírtál, azt kell mondjam nem egyedi eset, a legkevésbé sem bosszúállás, a fiatal állatok nagy részére jellemző, hogy sose az kell, ami éppen van. Nekem 5 kutyám van és mindegyiknél voltak károk, éppen ezért. Volt, aki a cipőket tette tönkre, megrágta a kanapé sarkát, szétrágott vagy 3-4 távirányítót, a tujákat rángatta ki a helyéről, vagy a szőlőlugast fektette le a földre, hogy ki kellett vágni és még sorolhatnám tovább egy darabig. Mennyi időre szoktad magára hagyni? Elviszed előtte sétálni? Mert ugye ha alszik, akkor biztosan jól viselkedik.
2008. szept. 16. 17:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Kutyakiképző iskola?

Ott fegyelmet tanul,nem csak a parancsokat,én a helyedben megpróbálnám,lehet ott tudnak is segíteni!

2008. szept. 16. 17:40
 5/7 anonim válasza:
31%

Sziasztok...

Nekem egy 9honapos angol bulldogom van,ö is megtett mindent a bsszantasomert.A legdurvabb amikor egy ülögarniturat szedett szet az ágyat vegig csocsalta es folyamatosak voltak az ágyban valo dolgok elvégzése.Egy alapos elverés miután megcsinalta a bajt es meglett büntetve,nekem segitett...(igaz a szivem szakadt nekem is majdne bele) de megtanulta a rendet.Azota nincsenek ilyen problemak...Az egyeül letet ha lakasban vannak valoban gyülölik,mert unatkoznak de meg tudják szokni...szerintem nem azzal van a baj.Ezert még ne akard eladni mert hianyozna biztosan.

2008. szept. 17. 01:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Semmire sem megoldás a verés! Természetesen lehet büntetni, de elég, ha megrázod a grabancát és megszidod, a lényeg, hogy érezze, haragszol rá.

Egyébként a kutyák nem bosszúállóak, csak mi ruházzuk fel őket mindenféle negatív emberi tulajdonsággal. Valószínűleg sokat van egyedül és unatkozik, hiányzik neki a gazdája. A bútorokat nem tudod elpakolni, de minden mást, amit nem szeretnél, hogy megrágjon, el kell tenni előle. Meg persze sokat kell mozgatni, foglalkozni vele. Arany igazság: fáradt kutya - jó kutya.

Éppen kamasz korban van, az én francia bulldogom is kezelhetetlenebb volt kb. 6 hónapos és 12-13 hónapos kora között. Türelem, ki fogja nőni.

2008. szept. 17. 07:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytk! Próbálkozom :)
2008. szept. 17. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!