Hogy tudnám hozzászoktatni a 2 hónapos francia bulldogomat, hogy ne nyüszítsen, ha egyedül van otthon vagy, ha nem vesszük fel az ágyra, stb?
Hogy lehet nálatok egy hónapja egy 2 hónapos kutya? 8 hetes korában lehetne elhozni az anyjától. Lehet, hogy ez is probléma.
Ha tényleg foglalkoztatok vele, le van fárasztva, akkor csukjátok be és ne reagáljatok rá többet. Ha rászóltok, válaszoltok neki, ő azt is úgy értelmezi, hogy foglalkoznak velem és tovább nyüszít.
Azért a túl korai alomból való kivétel biztos hozzájárul ahhoz, hogy így viselkedik.
próbáld meg akkor megetetni amikor elmégy, így egy ideig nem figyel a környezetre utána pedig remélhetőleg elalszik.
Ettől kialakulhat benne egy napirend, tudni fogja hogy ha készülődsz az neki jó, mert enni kap, utána nyugodt lesz mert emlékszik hogy aludni szokott, a maradék időben pedig hidd el nem fog nyüszíteni, mert ez általában csak színház amit azért adnak elő, hátha mégis vele maradsz.
Azt írtam,hogy lassan 1 hónapja.7 hetes korában hozhattuk el,de Én is gondoltam már erre,h lehet nem volt jó ötlet.Igazából ez a tenyésztő hibája is,mert nem kellett volna ideadnia.
Az a helyzet,hogy elég kitartó a nyüszítésben,mert éjszaka is csinálja,ha nem veszem fel az ágyra.Hiába teszem az ágyacskáját magam mellé és simogatom,ugrál fölfelé.
Ne tedd az ágyát magad mellé, és ne simogasd.
Így a kutya tudja, hogy előbb-utóbb, ha eleget nyüszít, akkor eléri amit akar, elkezdesz foglalkozni vele.
Legyen meg a helye, a legjobb lenne, ha nem is látna onnan téged. Zárd ki a konyhába, előszobába. Így nyugodtan el tud aludni. Csak konzekvenciával szoktathatod le, addig neked kell kibírni, hogy nyüszít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!