Mit gondoltok az olyan gazdikról, akik nem engedik oda más kutyához a kutyájukat?

Igen nálunk is van jópár ilyen a lakótelepen. Pont tegnap találkoztunk először egy óriás snaucer bébivel (kb. 4 hónapos lehetett) a gazdája meg rögtön el kezdett sipítozni, h ne engedjem oda, mert nagyon félti a kutyuskáját....
De nagyon sok ilyen kutya van a környékünkön, a legtöbb ezek közül még sosem volt szabadon engedve.... :(
Tiszta antiszociális idegroncsokká tette őket a gazdája.
Úgy sajnálom őket.

Azt, hogy nyílván van annyi helyzetfelismerési képességük, hogy el tudják dönteni, hova engedjék a kutyájukat.
Kb három hete épp sétáltattam a kutyám, amikor "összefutottunk" egy másik kutyával, én elhúztam az én kutyám, mert elég agresszív, főleg más kutyákkal szemben, erre a másik kutya gazdája rámripakodott, hogy "Engedje má ide, had szagolják meg egymást". Először ideges lettem, hogy miért dönti el helyettem bárki is, hogy mi biztonságos a kutyákra nézve és mi nem, hisz én ismerem a legjobban a kutyám, és nyílván azért nem engedem oda, mert okom van rá, de aztán gondoltam, ha ez ennyire hülye, akkor oda engedem a kutyám, majd ebből tanulni fog. Reméltem, hogy összeverekszenek a kutyák, de sajnos épp jó napja volt a kutyámnak. Am én utálom, ha minden jött-ment oda engedi hozzánk a kutyájukat, illendő lenne megkérdezni először, hogy én jó ötletnek tartom e, vagy nem beteg esetleg a kutya...stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!