Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutyának tényleg olyan jó...

Egy kutyának tényleg olyan jó a panel?

Figyelt kérdés

itt ezen az oldalon rendszeresen olyan válaszokba futok bele, miszerint 30-40 kg-os kutyák (többen is) panelban vannak tartva, mégis milyen boldogok stb.. és néha már úgy érzem a válaszok alapján,hogy szégyelje össze magát, aki kertes házban meri tartani a kutyusát..

nem mondom, ha valamiért panelba kényszerülnék, akkor én is megtartanám a jószágaimat.

de szándékosan panel lakásba én biztosan nem vennék kutyát magamhoz.és ezt onnan tudom, hogy 10 évig laktam panelban..nagyon vágytam már állatra, de nem akartam neki rosszat. ahogy kertesbe költöztem, kb fél év múlva meg is lett.:)

szerintem evidens,hogy jobb a kutyának a kertben. ugyanúgy lehet vele foglalkozni,ugyanúgy lehet vinni sétálni. de napközben amíg dolgozunk nem bevan zárva egy 60nm2-es lyukba , hanem kint van az udvaron, tud ásni,rohangálni,szimatolni..akármi..

nekem ne akarja már senki beadni,hogy lakásban tartani a jobb.

(és itt nem arra a néhány fajtára gondolok, akik nem viselik el a kinti időjárást és tényleg bentre valók)

2016. jan. 2. 18:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"kint van az udvaron, tud ásni,rohangálni,szimatolni..akármi.. "

Aha, aztán jön a sírás, hogy "jaj a kutyám felásta a kertet, leölte a tyúkokat, lehugyozta a rózsabokrot, szétrágta a kerítést, kiszökik, mit csináljak, altassam el?"

Amúgy a kertbe ugyan úgy be van zárva, nem fog pillangók után szaladgálni, bárányfelhőket nézegetni, vagy huszadjára megszimatolni azt a tuját, amit már 19x végignézett. Ugyan úgy fekszik a kertben is, ahogy a lakásban is. A különbség csak a gazdával eltöltött idő (lássuk be, javarészt mindenki többet van a fűtött/légkondicionált lakásban, mint kint a kertben melegben/fagyban/esőben stb).

2016. jan. 2. 20:22
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

Ja az lemaradt, hogy... a kert max a gazdinak "jobb", mert a kertbe el tudja végezni a kutya a dolgát, a lakásban nem. Aki lakásban tart kutyát, az úgymond rá van kényszerítve hogy levigye és akkor már nyilván foglalkozik is vele. Akinek ott a kert, az fellélegezhet, mert megússza ezt a kötelező sétáltatást, ráadásul hogy még foglalkozni se kelljen vele, azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy a kutyára micsoda kalandok és izgalmak várnak a kertben (de persze nehogy kiássa a kertet, szétszedje a virágoskertet, leölje a baromfikat, mert akkor lesz nemulass, üljön ki napozni vagy sakkozni, abból nincs kár)...

Tök jó ha te normálisan foglalkozol mellette a kutyáiddal, de sajnos a 99% nem ilyen.

2016. jan. 2. 20:31
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Èn sem pártolom a kutya-macska lakásban tartását.

Valóban gazda függő, h ki mennyit foglalkozik a kizyájától, de akkor is a kertes ház az optimális egy állatnak. Mèg ha alszik is napközben, akkor is szabad. Èrik ingerek, akkor vègzi a dolgát, amikor akarja. Esetleg ha ketten vannak, mèg játszani is tudnak.

Mi kertes házban tartunk kutyát+macskát. A kutyával minden reggel meló előtt játszom 15-20 percet, mikor hazèrek elviszem sètálni. Azèrt mert kertes házban vagyunk igenis kell foglalkozni az állattal. Amikor eső-nagyon hideg van, ès nem szeretnèk kint lenni, beengedem egy kicsit estère. Többször meglestem, mit csinál egyedül. Körbejár többször, játszik, cicázik...

A másik...elèg sok kettyós állatot láttam, amiket lakásban tartanak....nem tudom, van-e összefüggès.

2016. jan. 2. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi is úgy csináltuk, ahogy te. Kivártuk, hogy kertes házba költözhessünk, és már az első hónapban megvettük a kutyákat:) Alapvetően szerintem sem ideális egy kutyának a lakásban, még ha valóban valószínűbb, hogy többet foglalkoznak velük a gazdáik. De amíg a gazdi nincs otthon, addig szerintem is jobb egy kutyának a kertben (ha nincs megkötve), még ha nem is "önszórakoztat".

Másrészről meg attól, hogy mi így csináltuk, nem jelenthető ki, hogy akinek nincs kertje, annak ne legyen kutyája:S Egy ismerősöm gyerekként a panelba rimánkodott ki egy német juhászt a szüleitől, és egészen a kutya pusztulásáig a tűzbe ment volna a kutyájáért, mindene volt az az állat:)

2016. jan. 2. 22:02
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez kutyafüggő is.

Nekem egy labradorom és egy tacskó keverékem van, kertes házban élünk.

A labrador meg se moccan ha én sem, ha bennt vagyok ő is bennt van, ha kimegyek kijön ő is. Természetesen sétáltatva vannak, mozgatva, jásztom velük. Így napközben, amikor nem vagyok otthon fekszik a kertben többnyire.

A tacskó keverék viszont minden percet kihasznál kinnt is. Sokszor akkor is kinnt van, ha mi otthon vagyok, ha elmegyek otthonról akkor is ás, vadászik, szimatol, ugat, ha arramegy valaki vagy valami, lefoglalja magát.

A legeslegjobb a kutyáknak, ha kertes házban élnek, de bemehetnek a házba is, amikor otthon van a gazda, illetve a kerttől függetlenl naponta többször viszik őket sétálni.

Viszont azoknak, akik nem tudják, akarják így tartani a kutyájukat - még mindig jobb egy panelban rendszeres , hosszabb sétákkal, mint egy kertben leélni az egész életüket, ahol semmiféle új inger nem éri őket.

2016. jan. 3. 09:46
 16/16 SzMHZs ***** válasza:

Én 48 nm-es panelban éltem 3 évig a spánielemmel, aki igen pörgős és sose volt belőle probléma, mert kb örült, hogy végre elmegyünk otthonról és nyugodtan szunyálhat :) A második csak azért nem oda jött, mert a szomszédokkal nem akartunk konfliktust (az összes házbéli kutyással bajuk volt). 3 hónapja költöztünk kertesbe, ez 90nm-es ház, lett egy második spániel is, aki ráadásul előtte kinti, láncon tartott kutya volt, és itt is ugyanúgy bent vannak, mintha panel lenne. Ennek sok oka van, de ugyanazt látom, mint amit a panelban: boldogok, kiegyensúlyozottak, ha itthon vagyunk, körbefekszenek, hozzám akarnak érni, mikor megyünk sétálni, örülnek, stb. Ha pedig elmegyünk itthonról, már készülődés alatt mennek a helyükre, tudják, mi a helyzet. Igaz, nálunk az valóban jó, hogy nem egyszerre dolgozunk, mert én 8-16-ig, párom meg 3 műszakban, így viszonylag kevés az az idő, amikor egy teljes munkaidőnyit egyedül vannak.

Nekem egyébként semmi bajom a kerti tartással, ha alkalmas rá a kutya, nekem a nem kellő foglalkozással van bajom, legyen az akárhol.

2016. jan. 3. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!