Egy kutyának tényleg olyan jó a panel?
itt ezen az oldalon rendszeresen olyan válaszokba futok bele, miszerint 30-40 kg-os kutyák (többen is) panelban vannak tartva, mégis milyen boldogok stb.. és néha már úgy érzem a válaszok alapján,hogy szégyelje össze magát, aki kertes házban meri tartani a kutyusát..
nem mondom, ha valamiért panelba kényszerülnék, akkor én is megtartanám a jószágaimat.
de szándékosan panel lakásba én biztosan nem vennék kutyát magamhoz.és ezt onnan tudom, hogy 10 évig laktam panelban..nagyon vágytam már állatra, de nem akartam neki rosszat. ahogy kertesbe költöztem, kb fél év múlva meg is lett.:)
szerintem evidens,hogy jobb a kutyának a kertben. ugyanúgy lehet vele foglalkozni,ugyanúgy lehet vinni sétálni. de napközben amíg dolgozunk nem bevan zárva egy 60nm2-es lyukba , hanem kint van az udvaron, tud ásni,rohangálni,szimatolni..akármi..
nekem ne akarja már senki beadni,hogy lakásban tartani a jobb.
(és itt nem arra a néhány fajtára gondolok, akik nem viselik el a kinti időjárást és tényleg bentre valók)
és mégegyszer leírom,mielőtt valaki nekem esne,hogy kertben tartva is lehet vinni sétálni a kutyát, lehet vele játszani. sőt ha úgy van a lakásba is bejöhet,hogy többet legyen velük.
de amikor elmegy az ember dolgozni 8-10-12 órát, akkor tényleg ne mondja senki nekem, hogy a kutya olyan jól mulat bezárva a lakásban.
Mi panelba választottunk skót juhász kutyánkat. Rendszeres mozgás mellett, egész nap aludt.
Most kertesben vagyunk. Esze ágában sincs önállóan szimatolni, rohangálni. Ha én kint vagyok akkor igen, de nem önszórakoztató egy kutya sem... Ugyanúgy bent döglik, és ha én mozdulok akkor ő is.
Nos, abban igazat adok, ha mindenki reggel nyolckor elmegy egyszerre dolgozni, stb az nem jó.
De ott, ahol az emberek nem egyszerre mennek dolgozni, hanem az egyik reggel, a másik délután, és a gyerekek délután kettőre otthon vannak, nem értem, mi a baj ezzel...
bár azt kihagytam,hogy a kertesházban tartott kutyákat valóban nem szokták annyian sétáltatni. én kertvárosban lakok és ritkán szoktam látni sétáltató gazdikat. átlalában csak eboltáskor látni.
de ez szerintem gazda függő.
2x írtad le, hogy nehogy valaki azt mondja neked, hogy jobb ôket lakásban tartani. Akkor mi is a kérdés.
Ha te a kertes ház ellenére naponta többször futtatod, játszol vele és tanítod, legyél büszke, valószínûleg boldog kutyáid vannak. A baj ott kezdôdik, hogy a legtöbben nem így tartják a kutyájukat. A lakásban tartott kutyáknak sokkal nagyobb esélyük van rá, hogy legalább minimálisan kielégítik az igényeiket.
A bullmasztiffom állati jókat aludt a panelben, amíg én dogoztam. Most, hogy kertes házban lakom, ahogy elnézem, a mostani kutyám pont olyan komfortosan érzi magát, mint annó a paneles bullmacim.
" amíg dolgozunk nem bevan zárva egy 60nm2-es lyukba , hanem kint van az udvaron, tud ásni,rohangálni,szimatolni..akármi.. "
A kutya csak úgy magától nem rohangál az udvaron, csak ha helyzet van (pl. jön a postás), ha meg ásogat, az azt jelenti, hogy nincs kifárasztva, tehát nem foglalkoznak vele.
Na, szóval nem a helyen, hanem a gazdán múlik a kutya boldogsága.
kedves kerdezo, az elottem szolok mar leirtak a valaszaikat, amikkel egyet is ertek. csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy latom, mas velemenyt nem fogadsz el, mert buta vagy, mint a tok :)
ezen kivul, ha egy panel meg van 60 nm2, akkor azt mar nem igazan lehet lyuknak nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!