Hagjyam, hogy a kutyám ugasson, hörögjön játék közben?
Ha téged zavar, akkor tiltsd.
Amikor nagyon felpörög és elkezdi, szépen mondod, hogy NEM (vagy "csend", "cssss", amelyiket ismeri...) megfogod a nyakörvét, kivonod a játékból, lecsendesíted és csak akkor engeded vissza, ha lenyugodott, elhallgatott. Ha újrakezdi, elölről kezded.
Nyilván nem fog elsőre tökéletesen sikerülni, lehet, hogy egymás után 6x kell eljátszani, de a kutya nem hülye, fel fogja fogni, hogy nem szabad nagyon vadulni.
Engem nem érdekel, ki mit gondol, többször beszóltak, hogy miért szólok rá a kutyámra mikor folyamatosan ugat. Hát ne ugasson folyamatosan. Engem is zavar meg a környéken élőket is gondolom.
Játékból fojtogatós staffival ugyanez, üvöltöző vizslával ugyanez, csipkedő pulival ugyanez. Ha neked nem tetszik amit csinál a kutyád,akkor lépj közbe.
Tiltod a durva játékot,csipkedést, fojtogatós birkózást és lecsendesíted az üvöltözést.
Az én kutyám is így játszott és a kutyás barátaink ezt mind tudták. Egy emberke volt aki féltette a kutyáját mert kisebb volt mint az enyém olyankor rászóltam az enyémre hogy szépen, kicsit óvatosabbra vette magát és a gazdi is megnyugodott. A "szépen" vezényszót még akkor tanítottam meg neki amikor kézből adtam neki a jutalomfalatot és elég hevesen vette el de ezzel a szóval pedig szépen :D:D
De egyébként a gazdának megmondod hogy ő így játszik és nem lesz semmi gond, ha normális a gazdi megérti.
Az enyém ugyanez. Mintha megszállta volna az ördög..de nagyon pörög, és nagyon élvezi. Én hagyom neki, mert látom, hogy csak játszik, ha esetleg nem, akkor egyből megállítom, leültetem/pacsit kérek, ő pedig fülig érő szájjal egyből adja, csak játszunk már tovább...arra figyelj, hogy ne okozzon fájdalmat, mert az enyém néha elfelejti az erejét, meg az a szokása, hogy kicsit elkezdi húzni a kabátomat, és néha a bőrömet is becsípi, amivel nem is lenne nagy baj, csak ilyenkor elkezd szaladni, mintha el akarná vinni tőlem a kezemet. És ez fáj:D:D
Szerintem hagyd neki, vagy vegyél ilyen nagy játékot, amivel tud játszani, mi is azt fogunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!