Baj ha egy kutya nem szeret játszani?

Én is sokszor kérdeztem magamtól, hogy vajon probléma, ha a kutya nem szeret játszani.
Nekem is volt olyan kutyám (nem volt ivartalanítva), amelyik kicsikorában szeretett mindeféle játékokkal játszani. Aztán rájuk unt. 3 évesen egy teniszlabdával játszott utoljára. Azóta semmivel nem szeretett játszani, viszont kitalált magának egy szórakozást: elvenni a másik kutyától a botot, ha az hosszú volt. Vagy, amikor a gazdi el akarta dobni a játékot a kutyájának, a kutyám beleugatott a pofájába -szó szerint: pofázott. Amikor eldobta a gazdi, mind a ketten utánafutottak, a kutyám meg közben ugatott neki, mintha azt mondani: gyerünk, kapd el! Őmaga sosem akarta elkapni, mindig hagyta, hogy a másik kapja el.
Ma már nem él ez a kutya, de még mindig foglalkoztat engem a kérdés, hogy ki volt az oka, hogy eltávolodott a játékoktól, mikor olyan sokat foglalkoztam vele. Úgy tűnik, ő jobban szerette a sétát, a beszélgetést meg a simogatást.

Nem hiszem, hogy baj lenne, vannak ilyen kutyák.
A miénk a másik véglet volt, nem tudta hogyan kell játszani. Menhelyről került hozzánk 4 évesen, bő fél évünkbe telt mire visszahozott egy labdát. Ma már a plüssöket imádja, meg a cibálós rongyokat, de azt is csak ameddig itthon vagyunk. Kint terepen nem érdekli, főleg ha még kutyák is vannak körülötte.
Ő ilyen, ez van :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!