Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek milyen kutya való...

Szerintetek milyen kutya való hozzám?

Figyelt kérdés

Ez a kutya...

-bírja a hideget és a meleget is (sokat utazok melegebb helyekre (pl.:Egyiptom) és hidegebbekre is (pl.:Kanada)

-nagytermetű

-aktív, pörgős, bújos, ragaszkodó, okos

-lehet vinni vadászatokra, hosszabb túrákra

-szeret játszani

2015. dec. 29. 10:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt kalkuláld bele, hogy egyik kutyus sem tolerálja sűrűn a több órás repülős utazást. Nem tudom merre élsz, de bárhol is, ez eleve két külön kontinens, ergo bármelyiken is, a repülőút esetenként 8-10 óra is lehet. Ez egy állatnak 1 évben egyszer is megterhelő, arról nem is beszélve, hogy nagyobb testű kutyákat nem mindegyik légitársaság szállít (sokaknál van kg határ), az meg, hogy egy erre specializálódott cég fuvarozza, rengeteg pénz és idő. Bónusz országonként eltérőek a karantén szabályzatok is, az nem úgy van, hogy hónalj alá kapod a vizslát és másnap már a kanadai erdőkben vadásztok, lehet, hogy a karantén ideje sem jár le, az ott töltött szünidő alatt. Kocsival utazgatni kutyástól az más tészta, de azért repdesni föl-alá nem feltétlen olyan szívderítő dolog egy kutyának, a legnagyobb jószándékod ellenére sem. Ennyit az utazási részről. A vizsla tökéletes, ahogy bármelyik más vadászkutya is, a kopók is hihetetlen ebek, a hideget és a térdig érő havat is jól tolerálják, ha vadászatról, túrázásról van szó, csak a kinti tartást nem (de gondolom nem is erre gondoltál amikor a hidegtűrésről érdeklődtél). A forróságot kevés kutya viseli jól, amelyik mégis, akkor az valószínűleg a hideget nem. A szívós, masszív, robosztusabb kutyáknak ez nem gond, de ők meg nem olyan bújósak, játékosak. Így valamelyik "igényből" lehet lejjebb kell adni, de biztosan találsz megfelelőt. Sok sikert! Én biztosan valami vadászkutyát vennék, de hazabeszélek, mert nekem is azok vannak :)
2015. dec. 29. 11:22
 12/15 anonim ***** válasza:
Vagyis nem vennék, hanem befogadnék. Előző voltam. Persze ez a Te döntésed, ha tenyésztőtől szeretnél az még mindig a legjobb út a mentett kuytusok után.
2015. dec. 29. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:
37%
husky illene hozzád vagy malamut
2015. dec. 29. 11:31
 14/15 anonim ***** válasza:
15%
előző válaszoló vagyok, vagy még max az akita
2015. dec. 29. 11:31
 15/15 anonim ***** válasza:
A Husky és a Malamut egyáltalán nem bírja a meleget. Konkrétan kikészülnének egy Egyiptom féle klímától.
2015. dec. 29. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!