Rottweiler mellé melyik kutyát hozzam? Német Pincser vagy Staffordshire bullterrier?
Hát én a staffbullt ajánlanám, de arra figyelj, hogy jó helyről, mert azért annál veszélyesebb az idegbaj.
Plusz (ezt az információt a kutya.hu-ról szedtem, szóval ne engem pontozzatok, ha hülyeség, hanem a kutya.hu-t:D)
ez az a fajta a 3ból (amstaff, pit bull, staffbull), amelyiket a legtovább használták eredeti céljára (kutyaviadal), így nála kell a legjobban figyelni a szocializálásra, és még így is akadhatnak kemény esetek.
Ha ezt a fajtát választod, én nem javasolnám, hogy mind a kettő kan legyen, ugye a rotid már kan, én szukát javasolnék. Mert így biztosan elkerülhető a dominanciai harc. Márpedig ha két kan dominanciából összeverekszik, abból nem sok jó származik. Főleg, mivel a bullok azért a végsőkig képesek elmenni..Lehet nevelni akárhogy, ha egyszer olyan az egyed, akkor állandóan figyelni kell.
Plusz ivartalanítást mindenképp ajánlom.
De egyébként ha szukát választanál, akkor a staffbull lenne a legjobb, azzal tudnának nagyokat játszani. Szerintem a német pinscher is jó választás lehet, főleg, ha mindenképp kant akarsz. Pörgős, energikus, de nem tudom, hogy mennyire lenne kellemetlen a két kutya közti különbség..
Itt egy staffbull kennel, szerintem gyönyörű kutyáik vannak...és biztosan jó vérvonal :) (bár sajna reklámnak minősül, szóval ezer bocs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!