Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Huskyról tapasztalatok?

Huskyról tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2015. dec. 28. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Esetleg ha egy kicsit keresebb, netán összetett mondatban kifejtenéd, mit és miért szeretnél tudni... :D
2015. dec. 28. 20:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Van.
2015. dec. 28. 20:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Mennyire tanítható,barátságos,mennyit kajal,mennyi mozgasra van szuksege,tarthatom-e lakásban ha megadom neki az elegendő mozgást ilyesmik
2015. dec. 28. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
tapasztalatlan gazdának nagyon nehezen tanítható, a szőrével lakásban nagyon meg fogsz szenvedni, mivel iszonyatosan vedlik. Kifejezetten szeret meglógni...mivel hatalmas a mozgásigénye, és önfejű. Első kutyának semmiképp nem ajánlom. Eddig 2 huskynk volt/van. Tapasztalatból írok.
2015. dec. 28. 20:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg mozgásra van szüksége.

Annyit kajál, mint más hasonló méretű kutya.

Ha naponta minimum 3-szor sétáltok, amiből az egyik hosszú séta alkalmával fut jó néhány (5-10-15) km-t, akkor tarthatod lakásban is. Ja, meg ha bírod a tengernyi szőrt.

Nevelhetőség: makacsabb, nehezebb, mint pl. egy német juhászt.

2015. dec. 28. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem van egy husky szukám.

Idén töltöttem a 16ot. 2009-ben vettem a kutyusomat (elég fiatal voltam,de sikerült) és rengeteg türelemmel,kitartással csodabogarat csináltam belőle. Mindent megtanítottam neki,bonyolultabbnál bonyolultabbakat.. Panelba nem ajánlom se a szőre miatt se a mozgása miatt. Mi kertes házban lakunk,imád kaparni,ugatni/vonyítani,sétálni menni,futkorászni..

Enni napközben ritkán eszik,esténként eszik kutyatápot meg parízelt.

Nagyon makacs , de kezelhető türelemmel:)

2015. dec. 28. 20:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom az ertelmes valaszokat:)
2015. dec. 28. 21:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mozgásigénye: erre annyit írok, hogy mikor az enyémmel elmentem haza meg vissza bringával (kb. 28 km), ami mellett ő végig futott, plusz egy nyulat is megkergetett közben, akkor kicsit elfáradt, pihent egy 2 órát. Utána ugyanúgy folytatta a teendőit. Én azt tapasztalom, hogy sima futtatásból olyan sok kellene az enyémnek, hogy arra sem időm sem energiám nincs. Így súlyhúzást kombinálok futtatással. Ettől egész jól elvan.

Egyébként én sem javaslom első kutyának, sőt, a legtöbb embernek sokadiknak sem, mert makacs, köcsög, önfejű teremtések. A behívás problémás náluk, én pl. az enyémet nem is engedem el városban, csak mezőn, mert jópárszor meglépett séta közben.

Kaját illetően meglepően takarékosak, az enyém 19 kiló, és annyit eszik, mint a 13 kilós kutyám, és marha jól néz ki, energikus.

Én panelban tartom, mindig is ott tartottam, megfelelő mozgás mellett ez nem okoz gondot. Szőrözni viszont fog, készülj fel, hogy vedlési időszak alatt konkrétan szőrben fogsz úszni.

2015. dec. 28. 21:20
 9/9 anonim válasza:

Üdv!:)

Nemrég kaptam egy fajtatiszta husky kölyköt.

Okos jószág,de nem mindig könnyedén megy a betanítása.Csak akkor engedelmeskedik ha lát valami értelmet az egészben.(Nálam eddig nem megy "nagyon"nehezen)

Mozgásigénye elég nagy (1-2,5 óra séta).Ugye ő egy szánhúzó kutya.Házban semmiképp NE tartsd! Nem neki való.Számára a tél olyan mint nekünk az ősz jól elég jól felöltözve.Bundája vastag,2 rétegű, évente 2x vedlik.Egy huskyból akár egy zsáknyi szőrt ki lehet belőle fésülni.Nyáron sok víz kell neki,árnyékos hely.Előfordul hogy ás magának egy gödröt.Szökős eb.Akár egy másfél m.-es kerítést is át bírnak ugrani.Természetesen neveléstől,"lustaságtól" is függ.Szukák tüzelési időszakban "rátermettebbek".

Vadászösztöne nagy,de kijön egy macskával is ha meg van köztük a szimpátia.Nálunk az egyik cicával megvan:) Etetéskor ez a szimpátia megszakad.

Elég nagy hangja van!

Remélem segítettem!

12/l

2016. jan. 1. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!