Staffordnak és pitbullnak kötelező a törzskönyv?
Ha tenyésztőtől veszed persze, hogy az... a szaporítók meg nem adnak hozzá.
Mi az, hogy kötelező?
Te figyu, szerintem ennek az egész kutya témának nézz utána, meg annak, hogy mit jelent a törzskönyv, mert rohadtul el vagy tévedve. Úgy mindenben....
A törzskönyvet a kölyök mellé kapod. Nincs olyan, hogy felnőttkorában lesz neki vagy nem lesz neki.
Vagy megveszed a kutyát tenyésztőtől akitől megkapod a törzskönyvet is (nem opció, hogy akarom/nem akarom, JÁR mellé a törzskönyv), vagy megveszed szaporítóról aki sz*rik a törzskönyvre magasról, és így nem is lesz fajtatiszta staffordod/pitbullod.
A törzskönyv a garancia a kutyád fajtatisztaságára, ergo, hogy a felmenői közt nincsen például egy tacskó üknagyapa.
tenyésztőtől vettem még régebben a kutyáimat, de nem adott hozzá törzskönyvet
most voltak nálunk chip-et ellenőrizni, mindent rendben találtak, megnézték az oltási könyveket is, minden hibátlan volt, de kérdezték tőlem, hogy fajtiszták-e? mondtam, hogy igen, erre kérték a törzskönyvet, de mondtam hogy nincsen
felhívtam a doktorunkat, kijött, megnézte a kutyákat, nem tudom pontosan mit csinált velük, mert kávét adtam az ellenőr nőnek és férfinak.. jött nemsokára a doki, azt mondta hogy ezek bezony fajtiszták
ezért kérdezem, hogy nem lehet csináltatni valahol törzskönyvet nekik? már nagyon
Nyugi....A ÁTV-ben az van, az oltásira csak akkor írhatja be az orvos egy fajta nevét, ha törzskönyves. Egyébként a magyarok által kitalált szépséges "fajta jellegű keverék" lehet csak beírva.
Ma nincs a fajta tartására tiltás sem törzskönyvvel, sem anélkül.
Ebösszeíráskor meg beírják a törzskönyv számát, ha fajtát jelölsz meg.
Bár nem tudom, milyen köze van egy önkorinak a kutya papírjához?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!