Miért gondolják az emberek, hogy a menhelyeken borzalmak vannak és nem bírnák ki lelkileg? Miért nem nézik meg inkább?
Ezt kifejted?
Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy annyira a szívemre venném a sok szeretetre éhes, és családra érdemes kutyus sorsát, hogy rögtön haza akarnám vinni, és amint felfognám, hogy nem tudom megtenni, vagy legalábbis nem az összessel én tutira kiborulnék.
Szóval én nem azt hiszem, hogy borzalmak vannak, hacsak az nem számít annak, hogy ezeknek a kutyusoknak nincs igazi otthonuk.
Nem értem a kérdést.
Szerinted a menhelyek nagyon örülnének, ha csődülni oda mindenki nézelődni?
Nem bámulni kell, hanem segíteni.
A sajnálkozás, meg a sírás-rívás nem segít az állatokon. Nem kiborulni kell, meg megkönnyezni a rácsok mögül kinéző tekinteteket, hanem TENNI ÉRTÜK!
Kimenni, sétáltatni, szeretgetni, fésülni, adományt gyűjteni, és terjeszteni a felelős állattartást (ivartalanítás, chip) az emberek körében!
A menhelyi, sintértelepi borzalmakat az EMBER hívta létre a felelőtlenségével. Ha nem dobnák ki a kutyákat, ha nem szaporítanák őket ezer számra, akkor a menhelyek sem lennének dugig.
A menhely a kis kenneljeivel, a bezártsággal, a gazdi nélküliséggel, a rossz kajával, a mindennel együtt a magyar ember hozzáállását és mentalitását mutatja... ugyanakkor egy utolsó mentsvár a kutyának az elgázolás, az éhezés, az agyonverés, az árokba dobás elől.
Mindig azt szoktam mondani a nyavalygó,szenvelgő széplelkeknek,hogy a kutya nincs kisegítve a sajnálatukkal,siránkozásukkal.
Kisegítve azzal van,ha az illető eltotyog egy menhelyre,fog egy pórázt és kiviszi Bodrikát fél órára sétálni,Bodrikának ez a hét fénypontja a kis életében.
És a kutyák pontosan értik,hogy itt sétáról és nem hazavitelről van szó,nem törnek össze lelkileg,mikor visszatesszük őket a kennelbe.
Egyébként az állatmentő szervezetek azért tudnak működni,mert önkéntesek vannak,akik sétáltatnak,kutyát gondoznak,orvoshoz visznek stb.
Teszik mindezt saját pénzükből,szabadidejüket rááldozva azért az örömért,amit egy kutya testi-lelki felépülése és gazdához kerülése jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!