Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát tarthatnék kertben?

Milyen kutyát tarthatnék kertben?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, ami bírja kint a téli hideget. Persze lenne normálisan szigetelt kutyaól. Szempont még, hogy jól kijöjjön kis gyerekekkel. Tudom, minden csak szoktatás és nevelés kérdése, de azért biztos vannak türelmesebb, barátságosabb kutyák. 30 éves vagyok, nem volt még soha kutyám, ezért olyan lenne a legjobb, amihez nem feltétlenül kell kutyatartásban már tapasztalt gazda. Előre is köszi.
2015. dec. 11. 11:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%

Nekem is kerti kutyám van, szóval nem azért írok, hogy vegzáljalak.

Abba azért gondolj bele, hogy egy kutya nem fog magától rohangálni a kertben, mert olyan kedve van. Akkor fog rohangálni, ha te is ott vagy vele, ha foglalkozol, játszol vele. Nyilván nem fogja megviselni, ha egy-egy napot nincs megsétáltatva, de azért ezt a részét ne hanyagold el. Ami a legfontosabb, foglalkozni kell vele, mert egyedül kint a kertben reggel estig igen magányos dolog.

2015. dec. 11. 13:09
 12/26 A kérdező kommentje:
Azt is írtam, hogy játszunk
2015. dec. 11. 13:11
 13/26 anonim ***** válasza:
27%

Bocsi, én voltam aki kötekedett. Lassabban írtam a hozzászólást és még nem láttam, hogy írtad, hogy pár kivétellel mindennap vinnéd sétálni.

Igazából én olyanokra lettem volna kíváncsi, hogy mondjuk kirándulni, nyaralni, vagy kutyás programokra vinnéd-e. Összefoglalva: mennyire lenne háziállat és mennyire családtag? Ez az ami leginkább számít.

2015. dec. 11. 13:16
 14/26 A kérdező kommentje:

Ok.

Egyértelműen családtag

2015. dec. 11. 13:21
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha már mindenki a menhelyi kutyákat írta, én írnék fajtákat is, pl tudnám javasolni a berni pásztort vagy a golden retrivert. Bírják a kinti tartást és abszolút családi kutyák. Különösebb tehetség, sem kell a nevelésükhöz és nem is annyira hiperaktívak, hogy ne élnék túl ha egyszer egyszer kimarad a séta.
2015. dec. 11. 13:27
 16/26 anonim ***** válasza:
Retriever fajtamentést keresd fel a neten.
2015. dec. 11. 13:35
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszi, a berni pásztor tetszik
2015. dec. 11. 14:00
 18/26 anonim ***** válasza:
43%

Milyen emberek vannak itt te jó ég :D lassan a kérdező kell elnézést kérjen, hogy felmert tenni egy kérdést, sajnálom az ilyeneket

A kérdésre válaszolva nekem golden retriever-em van, kislányommal is nagyon szépen kijönnek, aranyos, okos kutya :)

2015. dec. 12. 14:46
 19/26 Szilvikr válasza:
Nekem egy Border Collie-m van. Fél éves,de már hatalmas bundát növesztett a téli hidegekre. A gyerekekkel nagyonbtürelmes, nem csíp oda nekik, nemblöki fel őket, szeret gelük játszani. Nagyon okos, és iszonyat gyorsan tanul. Nagyon igényli a foglalkozást. Napi kb.4 órát foglalkozni kell vele hogy lefáraszd szellemileg, testileg. Viszont nagyon barátságos, és nagy hasznodra lehet, ha esetleg tervezel más állatok tartását, mert ha jól működnek a terelő ösztönei, akkor míg a segítségedre is lehet. Remélem tudtam segíteni. :)
2015. dec. 14. 09:18
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszi
2015. dec. 14. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!