Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sétálás közben a kutyámat egy...

Sétálás közben a kutyámat egy kóbor kutya zaklatja, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kutyámmal együtt sétáltunk, megláttuk a kóbor kutyát (van gazdája egyébként, csak néha elszökik). Először futni kezdett tőlünk, majd amikor megismert minket odajött hozzánk. A kutyám megszagolta a másik kutya farát, viszont a kutyám nem hagyta neki hogy viszonozza. Kezdetben csak "menekült" előle. Nem félelemből menekült, hanem csak irritálta a másik kutya és leakarta koptatni. Egy rövid idő után a kutyám meg elkezdett rá vicsorogni, morogni, a kóbor kutya feje előtt összecsapta a fogait. Pár hónapja már találkoztunk ezzel a kutyával, kilométereken át táncoltak a lábaim körül, én kutyám meg rövid pórázon van, szóval most hamar ráunt a zaklatásra. A lényeg hogy a kutyám nagyon agresszívan ugatta, vicsorgott rá amikor közeledett hozzá a kóbor kutya, viszont látszott hogy a kutyám csak színészkedik, próbálkozik hogy elijessze a másik kutyát, de a másik kutya ezt figyelembe sem vette, ugyanúgy jött felé. Egy erdő részre mentem és elengedtem a kutyámat, nagyon közömbös volt a másik kutyával, kikerülte. Ez a kóbor kutya viszont aranyos és jó fej volt az én szememben, amikor az én kutyám pórázon volt akkor is simogattam egy kicsit, meg most is. Elkezdtem simogatni és az én kutyám rátámadt, de ez is csak ilyen cicaharc volt. Nagy termetű a kutyám és én szeretném ha közömbös lenne mindenkivel, persze ha valaki megakarja simogatni akkor megteheti az engedélyemmel, ezért folyamatosan amikor ott volt a kutya úgy csináltam mintha semmi ott sem lenne. Nem nyugtatgattam a kutyámat, nem szóltam rá a másik kutyára, viszont néha simogattam. Lehet hogy ezt nem kellett volna?? Viszont nehogy már az én kutyám "mondja" meg hogy kit simogathatok, jól gondolom? Egyébként ez a másik kutya jóval kisebb mint az enyém, kb. németjuhász méretű valamilyen vadászkutyaféle lehet. Szóval visszatérve, elengedtem a kutyámat egy erdős részen, a másik kutyát hívogattam magamhoz, meg próbálkoztam megszerettetni ezt a kutyát az enyémmel. Egyik alkalommal mellém jött a kutya és leült , simogattam, enyém pedig féltékenységből "rátámadott", én reflexből a bal kezemmel elkezdtem nyomni a kóbor kutyát el az enyémtől meg lefelé, meg az én kutyámat is visszafogni, ekkor viszont a kóbor kutya megharapta az alkaromat. Érezni lehetett azért, lett egy kis piros pötty, talán ha rövid ujjúba lettem volna még vérzett is volna. Na itt nagyon mérges lettem a vendégünkre, elindultam hazafelé, még miután hazaértem akkor is ott lebzselt a másik kutya a kerítésem előtt. Szóval ez a hívatlan vendég többször próbált az én kutyámmal közösülni, tudom hogy ez a dominancia jele, meg amikor mindkét kutya elvolt engedve a kóbor kutya most már meg is "támadta" az én kutyámat, amikor a kutyám próbálta elhessegetni magától. Gondoltam arra is hogy milyen dolog hogy a saját kutyámat nem védem meg a zaklatásoktól, de ugyanakkor rossz példát sem akarok mutatni. Az én kutyám ivartalanított szuka, a másik pedig kan. De azért mégsem hagyhatom hogy más kutyák bármit megcsináljanak. Arra gondoltam hogy ha legközelebb is találkozok ezzel a domináns p.ccsel, és zavarja a kutyámat, akkor nadrágszíjjal kap egyet a hátsójára (persze először nem nagyot) . Ez jó megoldás? Vagy mit csináljak? Szeretnék jó gazda lenni.
2015. nov. 28. 00:40
1 2
 11/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

"Egyik alkalommal mellém jött a kutya és leült , simogattam, enyém pedig féltékenységből "rátámadott", én reflexből a bal kezemmel elkezdtem nyomni a kóbor kutyát"

A Te kutyád ilyet NEM tehet!!! A helyedben akkora pofont lenyomtam volna a SAJÁT kutyámnak, hogy megemlegeti!!!!!

Neveld következetesebben, fegyelmezd és szocializáld. Idegen kutyákat meg ne simogass, ha nincs ott a gazdája.

A kóbort ne bántsd, egyszerűen határozottan zavard el hangerővel. Ha a kutyád közben támadna, fogd meg, szólj rá, nyomd le, FEGYELMEZD

2015. nov. 28. 13:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Kutyaiskolában tudnak ezen segíteni, nem kell összehaverkodniuk, de ha nincs nagyon elcseszve a kutyád, akkor egy engedelmességivel megtaníthatod, hogy hogyan kezeld normálisan a kutyádat minden helyzetben. A jobb sulik az utcán is gyakorolnak, nem csak a suliban.

És ha ez meglenne, akkor könnyebben tudod kezelni a kóbor kutyát is. Amúgy én nem javaslom, hogy megdobáld, vagy ilyesmi, nehogy véletlenül komolyabban neked menjen, vagy a kutyádnak. Gondolom azt te sem szeretnéd. Ha tudsz, hordj magaddal valami hangos zörgő tárgyat, és ha úgy látod, hogy nem barátkozni akar, akkor dobd oda, ahol áll, de ne rá, hanem mellé.

Ha csak barátkozni akar, akkor meg ne vegyél róla tudomást, esetleg szólj rá..de ha normális akkor ne bántsd.

Engem egyszer elkísért egy tacskó, mikor sétáltam a kutyámmal, ugyanez volt, az enyém nagyobb volt, és a tacsi próbálta ledominálni, de amúgy csendes volt.. a kutyám is csak akkor morgott rá, mikor hátulról elkezdte hágni..de szerencsére nem kaptak nagyon össze..sajnos kizártam, de láttam, hogy van rajta nyakörv. Bent kb. 10perc múlva elindultam, hogy megkeresem a gazdáját hátha ismerik, de egyrészt eltűnt a kutya (10 perc alatt:O), másrészt meg senki nem ismerte így leírás alapján..

2015. nov. 28. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:
Senki nem tette fel a kérdést. Szóltál a gazdájának,hogy zárja be vagy terrorizálja a kutyádat vagy valami ilyesmi?
2015. nov. 28. 18:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Először is szólj a gazdájának, hogy oldja meg, hogy a kutya ne tudjon kiszökni. Közterületen nem csatangolhat egyedül egy eb. Ha nagyon undi akarsz lenni, fel is jelentheted.
2015. nov. 29. 04:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyi, hogy végszükség esetére legyen nálad egy "animal spray".
2015. nov. 29. 04:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Ez most komoly amit írtok? Jelentsem fel, vigyek gázspray-t, egy németjuhász méretű kutya ellen? ÚÚÚ hova kerültem, "davy crockett"-et ne vigyek magammal? :DDD
2015. nov. 29. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!