Sétálás közben a kutyámat egy kóbor kutya zaklatja, mit tegyek?
"Egyik alkalommal mellém jött a kutya és leült , simogattam, enyém pedig féltékenységből "rátámadott", én reflexből a bal kezemmel elkezdtem nyomni a kóbor kutyát"
A Te kutyád ilyet NEM tehet!!! A helyedben akkora pofont lenyomtam volna a SAJÁT kutyámnak, hogy megemlegeti!!!!!
Neveld következetesebben, fegyelmezd és szocializáld. Idegen kutyákat meg ne simogass, ha nincs ott a gazdája.
A kóbort ne bántsd, egyszerűen határozottan zavard el hangerővel. Ha a kutyád közben támadna, fogd meg, szólj rá, nyomd le, FEGYELMEZD
Kutyaiskolában tudnak ezen segíteni, nem kell összehaverkodniuk, de ha nincs nagyon elcseszve a kutyád, akkor egy engedelmességivel megtaníthatod, hogy hogyan kezeld normálisan a kutyádat minden helyzetben. A jobb sulik az utcán is gyakorolnak, nem csak a suliban.
És ha ez meglenne, akkor könnyebben tudod kezelni a kóbor kutyát is. Amúgy én nem javaslom, hogy megdobáld, vagy ilyesmi, nehogy véletlenül komolyabban neked menjen, vagy a kutyádnak. Gondolom azt te sem szeretnéd. Ha tudsz, hordj magaddal valami hangos zörgő tárgyat, és ha úgy látod, hogy nem barátkozni akar, akkor dobd oda, ahol áll, de ne rá, hanem mellé.
Ha csak barátkozni akar, akkor meg ne vegyél róla tudomást, esetleg szólj rá..de ha normális akkor ne bántsd.
Engem egyszer elkísért egy tacskó, mikor sétáltam a kutyámmal, ugyanez volt, az enyém nagyobb volt, és a tacsi próbálta ledominálni, de amúgy csendes volt.. a kutyám is csak akkor morgott rá, mikor hátulról elkezdte hágni..de szerencsére nem kaptak nagyon össze..sajnos kizártam, de láttam, hogy van rajta nyakörv. Bent kb. 10perc múlva elindultam, hogy megkeresem a gazdáját hátha ismerik, de egyrészt eltűnt a kutya (10 perc alatt:O), másrészt meg senki nem ismerte így leírás alapján..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!