Sétálás közben a kutyámat egy kóbor kutya zaklatja, mit tegyek?
Először is, mivel a kutyád ennyire szocializálatlan, tehát veszélyes más kutyákra nézve, ne simogass idegen kutyákat amikor ő is ott van, hiszen a tiéd nem tekint teljes értékű falkavezérnek és bevéd a másik kutyától.
Az, hogy abban a szituációban odakapott a karodhoz az idegen kutya, egyáltalán nem meglep, várható reakció volt.
Nekem ez a két dolog nem magyon fér össze:
"... nehogy már az én kutyám "mondja" meg hogy kit simogathatok, jól gondolom ? ... "
"...próbálkoztam megszerettetni ezt a kutyát az enyémmel....".
Én az enyémnek egyáltalán nem akarom megmondani, hogy melyik másik kutyát szeresse (a gyerekeimnek se, hogy tessék szeretni X.Y-t) és ha féltékenykedik, olyankor meg nem szoktam külön provokálva ráerősíteni, mert hiszen mégiscsak ő az én kutyám, nem az a másik.
De hát ez én vagyok, ez csak egy vélemény.
Hát én ezek után biztos nem csapkodnám semmivel, hanem megdobálnám, persze nem kegyetlenül, nem nagy kövekkel, csak jelzés értékű a dobálás és csak kicsi fájdalom, ha eltalálom. Utánna pedig elengedném a saját kutyámat, oldják meg ők ketten, nem avatkoznék bele.
(Azt mondod nem fél a tied, meg magyobb is.)
Ne haragudj, de fenntartom, hogy a kutyád szocializálatlan, vagyis nem nevelted kellőképp.
Velünk is többször előfordult már, hogy kóbor kutya kezdett követni, volt olyan aki csak érdeklődve, volt olyan is, hogy támadólag, sőt volt olyan is, hogy 3 kóbor eb követett minket acsarkodva a kutyámra.
Soha, de SOHA nem fordulhatna elő, hogy a kutyám ott van velem pórázon és ugatna, acsarkodna bármire, mert én vagyok a főnök és ha én azt akarom, hogy közömbösen viselkedjen a külső ingerek iránt, akkor úgy is lesz.
Nem tudom, érzed-e a különbséget...
Az nem mentség erre a viselkedésre, hogy betörtek hozzátok és jaj szegény kutya megijedt.
4.: " Utánna pedig elengedném a saját kutyámat, oldják meg ők ketten, nem avatkoznék bele.
(Azt mondod nem fél a tied, meg magyobb is.) "
Ezalatt mit értesz?? Mert ha azt hogy uszítsam a kutyámat egy másik gyengébbre... Nem is kezdek bele inkább. Különben is már amint leírtam elengedtem a kutyámat egy erdős részen.
5.: " Velünk is többször előfordult már, hogy kóbor kutya kezdett követni, volt olyan aki csak érdeklődve, volt olyan is, hogy támadólag, sőt volt olyan is, hogy 3 kóbor eb követett minket acsarkodva a kutyámra.
Soha, de SOHA nem fordulhatna elő, hogy a kutyám ott van velem pórázon és ugatna, acsarkodna bármire, mert én vagyok a főnök és ha én azt akarom, hogy közömbösen viselkedjen a külső ingerek iránt, akkor úgy is lesz. " De jó neked, kit érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!