Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sétálás közben a kutyámat egy...

Sétálás közben a kutyámat egy kóbor kutya zaklatja, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kutyámmal együtt sétáltunk, megláttuk a kóbor kutyát (van gazdája egyébként, csak néha elszökik). Először futni kezdett tőlünk, majd amikor megismert minket odajött hozzánk. A kutyám megszagolta a másik kutya farát, viszont a kutyám nem hagyta neki hogy viszonozza. Kezdetben csak "menekült" előle. Nem félelemből menekült, hanem csak irritálta a másik kutya és leakarta koptatni. Egy rövid idő után a kutyám meg elkezdett rá vicsorogni, morogni, a kóbor kutya feje előtt összecsapta a fogait. Pár hónapja már találkoztunk ezzel a kutyával, kilométereken át táncoltak a lábaim körül, én kutyám meg rövid pórázon van, szóval most hamar ráunt a zaklatásra. A lényeg hogy a kutyám nagyon agresszívan ugatta, vicsorgott rá amikor közeledett hozzá a kóbor kutya, viszont látszott hogy a kutyám csak színészkedik, próbálkozik hogy elijessze a másik kutyát, de a másik kutya ezt figyelembe sem vette, ugyanúgy jött felé. Egy erdő részre mentem és elengedtem a kutyámat, nagyon közömbös volt a másik kutyával, kikerülte. Ez a kóbor kutya viszont aranyos és jó fej volt az én szememben, amikor az én kutyám pórázon volt akkor is simogattam egy kicsit, meg most is. Elkezdtem simogatni és az én kutyám rátámadt, de ez is csak ilyen cicaharc volt. Nagy termetű a kutyám és én szeretném ha közömbös lenne mindenkivel, persze ha valaki megakarja simogatni akkor megteheti az engedélyemmel, ezért folyamatosan amikor ott volt a kutya úgy csináltam mintha semmi ott sem lenne. Nem nyugtatgattam a kutyámat, nem szóltam rá a másik kutyára, viszont néha simogattam. Lehet hogy ezt nem kellett volna?? Viszont nehogy már az én kutyám "mondja" meg hogy kit simogathatok, jól gondolom? Egyébként ez a másik kutya jóval kisebb mint az enyém, kb. németjuhász méretű valamilyen vadászkutyaféle lehet. Szóval visszatérve, elengedtem a kutyámat egy erdős részen, a másik kutyát hívogattam magamhoz, meg próbálkoztam megszerettetni ezt a kutyát az enyémmel. Egyik alkalommal mellém jött a kutya és leült , simogattam, enyém pedig féltékenységből "rátámadott", én reflexből a bal kezemmel elkezdtem nyomni a kóbor kutyát el az enyémtől meg lefelé, meg az én kutyámat is visszafogni, ekkor viszont a kóbor kutya megharapta az alkaromat. Érezni lehetett azért, lett egy kis piros pötty, talán ha rövid ujjúba lettem volna még vérzett is volna. Na itt nagyon mérges lettem a vendégünkre, elindultam hazafelé, még miután hazaértem akkor is ott lebzselt a másik kutya a kerítésem előtt. Szóval ez a hívatlan vendég többször próbált az én kutyámmal közösülni, tudom hogy ez a dominancia jele, meg amikor mindkét kutya elvolt engedve a kóbor kutya most már meg is "támadta" az én kutyámat, amikor a kutyám próbálta elhessegetni magától. Gondoltam arra is hogy milyen dolog hogy a saját kutyámat nem védem meg a zaklatásoktól, de ugyanakkor rossz példát sem akarok mutatni. Az én kutyám ivartalanított szuka, a másik pedig kan. De azért mégsem hagyhatom hogy más kutyák bármit megcsináljanak. Arra gondoltam hogy ha legközelebb is találkozok ezzel a domináns p.ccsel, és zavarja a kutyámat, akkor nadrágszíjjal kap egyet a hátsójára (persze először nem nagyot) . Ez jó megoldás? Vagy mit csináljak? Szeretnék jó gazda lenni.
2015. nov. 28. 00:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Először is, mivel a kutyád ennyire szocializálatlan, tehát veszélyes más kutyákra nézve, ne simogass idegen kutyákat amikor ő is ott van, hiszen a tiéd nem tekint teljes értékű falkavezérnek és bevéd a másik kutyától.

Az, hogy abban a szituációban odakapott a karodhoz az idegen kutya, egyáltalán nem meglep, várható reakció volt.

2015. nov. 28. 00:49
 2/16 A kérdező kommentje:
Még ami talán fontos lehet hogy a múltam a kutyámmal eléggé mocskos. 7-edikes koromban kaptam a kutyust. Antiszociális agresszív hiperaktív személyiség voltam. Szóval elég genny alak voltam, szerencsére a kutyám elég erős személyiség volt hogy helyrerakjon amikor kellett. Azóta 7 év eltelt és változtam valamennyit, mondanom sem kell hogy a múltban rengeteg hibát elkövettem. Szerencsére jó most a kapcsolatunk, sokat foglalkozok vele, előfordul hogy már kedve sincs eljönnie velem sétálni annyit mentünk. 1.: Nem jól látod a dolgokat, egyáltalán nem antiszociális. Más kutyákkal nagyon jól el van. Csak ez a kutya már többet élt mint te. Sok konfliktusa volt. Bejött egy idegen az udvarra, feszítő vassal fenyegetőzött egy srác, stb. Egyébként mindegyiknek jó kimenetele lett. A gyerek tévedésből jött be, azonnal kint voltam amikor meghallottam az ugatást, és a kutyám lenyugodott. A feszítő vasas gyerek megúszta annyival hogy lefújtam gázspray-el.
2015. nov. 28. 01:07
 3/16 anonim ***** válasza:

Nekem ez a két dolog nem magyon fér össze:

"... nehogy már az én kutyám "mondja" meg hogy kit simogathatok, jól gondolom ? ... "

"...próbálkoztam megszerettetni ezt a kutyát az enyémmel....".

Én az enyémnek egyáltalán nem akarom megmondani, hogy melyik másik kutyát szeresse (a gyerekeimnek se, hogy tessék szeretni X.Y-t) és ha féltékenykedik, olyankor meg nem szoktam külön provokálva ráerősíteni, mert hiszen mégiscsak ő az én kutyám, nem az a másik.

De hát ez én vagyok, ez csak egy vélemény.

2015. nov. 28. 01:20
 4/16 Kálium-klorát válasza:
47%

Hát én ezek után biztos nem csapkodnám semmivel, hanem megdobálnám, persze nem kegyetlenül, nem nagy kövekkel, csak jelzés értékű a dobálás és csak kicsi fájdalom, ha eltalálom. Utánna pedig elengedném a saját kutyámat, oldják meg ők ketten, nem avatkoznék bele.

(Azt mondod nem fél a tied, meg magyobb is.)

2015. nov. 28. 01:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de fenntartom, hogy a kutyád szocializálatlan, vagyis nem nevelted kellőképp.

Velünk is többször előfordult már, hogy kóbor kutya kezdett követni, volt olyan aki csak érdeklődve, volt olyan is, hogy támadólag, sőt volt olyan is, hogy 3 kóbor eb követett minket acsarkodva a kutyámra.

Soha, de SOHA nem fordulhatna elő, hogy a kutyám ott van velem pórázon és ugatna, acsarkodna bármire, mert én vagyok a főnök és ha én azt akarom, hogy közömbösen viselkedjen a külső ingerek iránt, akkor úgy is lesz.

Nem tudom, érzed-e a különbséget...

Az nem mentség erre a viselkedésre, hogy betörtek hozzátok és jaj szegény kutya megijedt.

2015. nov. 28. 01:31
 6/16 A kérdező kommentje:

4.: " Utánna pedig elengedném a saját kutyámat, oldják meg ők ketten, nem avatkoznék bele.

(Azt mondod nem fél a tied, meg magyobb is.) "

Ezalatt mit értesz?? Mert ha azt hogy uszítsam a kutyámat egy másik gyengébbre... Nem is kezdek bele inkább. Különben is már amint leírtam elengedtem a kutyámat egy erdős részen.

5.: " Velünk is többször előfordult már, hogy kóbor kutya kezdett követni, volt olyan aki csak érdeklődve, volt olyan is, hogy támadólag, sőt volt olyan is, hogy 3 kóbor eb követett minket acsarkodva a kutyámra.

Soha, de SOHA nem fordulhatna elő, hogy a kutyám ott van velem pórázon és ugatna, acsarkodna bármire, mert én vagyok a főnök és ha én azt akarom, hogy közömbösen viselkedjen a külső ingerek iránt, akkor úgy is lesz. " De jó neked, kit érdekel?

2015. nov. 28. 01:36
 7/16 anonim ***** válasza:
Hidd el, a falu végi szélkakast se érdekli a kutyád vagy a te múltad, leírták előttem mi a probléma, te nem fogadod el. A kutyád rosszúl lett szocializálva, te pedig túlreagálod a történetet. Rosszúl kezelted a helyzetet, egy kutyák közti dominancia harcba felesleges belefojni, 95%-ban csak az emberkedés megy, ha ki akarnák egymást nyírni akkor azt 3 perc alatt lerendezik. Ha úgy látod, hogy eldurvult akkor lehívod róla a kutyádat és ennyi.(már ha megy) De direktben felerősíteni egy ilyen helyzetet azzal, hogy behívod az idegen kutyát akivel szemben a te kutyád 5percel előtte még próbálta eldönteni a falkában betöltött szerepet.. Hát finoman fogalmazva se vall következetességre.
2015. nov. 28. 04:30
 8/16 stewie200 válasza:
Hat te hulye vagy a kutyaddal egyutt.
2015. nov. 28. 08:38
 9/16 anonim ***** válasza:
A kutyád tényleg nincsen rendesen szocializálva , dezen könnyen segíthetsz egy kutya iskolában ( igen fizetős, és nem mindenki teheti meg, de Neked is és a kutyádnak is jobb lesz). Miután Te vagy a falkavezért, Neked kéne megvédeni őt az ilyen kutyáktól. Inkább valahogy gergessed el azt a kóbor kutyát, de azt is mondtad van gazdája. Akkor vele bezséljél, jah és kérd el az otlási könyvét, mert sosem lehet tudni. Nehogy elkapjon a kutyád valami betegséget. A másik kutyát tényleg ne simogassad. És a többi válaszoló, lehet, hogy nem kedvesen, de ugyan úgy segíteni szeretnének. Nem szeretik, ha egy kutyának rossz és ha utána még a gazdi háborodik fel ha éppen kicsit durván helyre rakják. Sok sikert, egyébként menhelyre is tudsz menni! ott is tudnak Neked ebben segíteni, már ha normális a menhely
2015. nov. 28. 10:33
 10/16 A kérdező kommentje:
Jól van köszönöm a tanácsokat. Még egyszer meglátom azt a kutyát letekerem a fülét.
2015. nov. 28. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!