Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ekkora tekintélye?

Miért van ekkora tekintélye?

Figyelt kérdés
Sziasztok. ma az utcán egy nő egy rottweilerrel sétált nyugodt volt a kutya de az emberek 3-4 méter távolságba megse közelitették a kutyás nőt. ezt nem értem, máskor látok kis c*gó gyerekeket pitbullokkal meg staffokkal de azokra kb rámosolyognak az emberek és a c*gók meg elhiszik hogy húdekemények akkor most ez hogy van?:) a rotitól félnek az emberek a viador ebektől meg nem?:) értem hogy a roti ember ellen agresszív a pit meg a staff a kutyák ellen na de egy ilyen nagyágyúnak mint egy pit miért van ennyi "rajongója, pártolója"? de ezt a rottweiler imádatot se értem. annyi nagytestű örző védő fajta van akkor miért használnak pl: behajtó cégek meg ilyesmik rotikat? egy kaukázusi , középázsiai, németjuhász miért nem felel meg nekik? mert egy schnauzer kicsit ciki örző védőnek de a többi azért elég tekintélyes. ti mit gondoltok?
2015. nov. 20. 18:06
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és mellesleg ott van a Bordeauxi dog, bullmasztiff, amerikai bulldog. ezek is elérik azt az 50-55kg-os testsúlyt (mármint a kanok többsége) mégse látok sokat pl házaknál
2015. nov. 20. 18:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyan már, szerintem nincs így.

Egy óriás schnauzernél nem kell jobb őr. Másrészt a roti sok mindenre alkalmas, amire pl. a kau nem.

Azt sem értem, mire gondolsz, amikor azt írod: "ember ellen agresszív" meg "kutyák ellen agresszív". Ez marhaság. Normálisan megnevelt kutya nem lesz agresszív, pláne nem speciálisan emberre vagy kutyára.

A roti évszázadok óta munkakutya, ráadásul alapvetően városi munkakutya. Alkalmasabb a városi szituációkhoz, mint egy nagytestű pásztor.

Meg az se világos a leírásodból, hogy most akkor mi a baj? Hogy messzire elkerülték a rotis nőt, vagy hogy rottweiler imádat van? Kicsit ellentmondásos, amit írsz.

Egyszerűen arról van szó, hogy egyik ember ezt szeret, más meg azt, egyik kutya az egyik feladatra alkalmasabb, a másik másra.

2015. nov. 20. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
A rottweilerek még mindig könnyebben kezelhetőek egy kaunál vagy káj-nál, és akár lakásban, városban is tartható. A német juhász kisebb, és ha nem kifejezetten munka vérvonalból származik, túlzottan szelíd természete van, a legtöbb még házőrzésre sem alkalmas, nemhogy személyi védelemre.
2015. nov. 20. 21:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem németjuhászom van, de MUNKAVONAL! Ég és föld a munka és a show vonal. Benne van személyvédő ösztön is (volt már rá példa, hogy bevédett). Nem feltétlen kellene magától jönnie, viszont én igencsak örülök ennek, hogy alapból ilyen a kutya. Namost a roti-ha jó helyről van, személyvédelemre lett tenyésztve. És nem csodálom, hogy sokan kikerülik a nőt. Habár ha szembe jönnék spec. én, és látnám, hogy a rotis nő tök normálisan közelít a kutyájával felém, eszembe nem jutna átmenni a túloldalra....
2015. nov. 21. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!