Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya gondok! Szobatisztasá...

Kiskutya gondok! Szobatisztaság, durvaság problémákra megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 7 hetes tacskó kölyköm. Lakásban lakik, egyelőre nem járunk ki, ugyebár.

A két lakószobában csak szoros felügyelet mellett tartózkodik, mert még nem szobatiszta. Az eddig általam ismert és (sikerrel) alkalmazott technikák nem működnek. Igaz, eddig idősebb kutyákkal volt dolgom. Túl fiatal lenne? Mi az a módszer, ami nektek működött?

Iszonyatosan kimerítő, hogy állandóan fél szemmel őt kell nézni, mert bárhova odapiszkol. Ha a szobában vagyok, de dolgoznom kellene, akkor ugye nem tudom fogni, le kellene tennem, de azt nem lehet, mert rámegy a vezetékekre, stb, amiket nem tudok eltenni előle, így ki kell zárnom, akkor meg szomorú (bár nagy hisztit nem csap, de megsajnálom).

Igyekszem a klasszikus fegyelmezési, nevelési trükköket máris bevetni, de nem ér el a tudatáig.

Durván játszik, véresre harapja a kezem, meg ahol ér (van, hogy az arcomat), és sem felkiáltás, sem semmi más reakció nem juttatja el az agyába, hogy ez nem oké.

Volt már több kutyám, ennyi gond egyikkel sem volt. Elképesztő meló ez a kutya, ide jobb módszerek kellenek. javasolnátok valamit?

Egyáltalán meddig tart ez a szélvész-időszak a kutyáknál?

Köszi a válaszokat!

(Ja, és kéretik a kioktató,

2015. nov. 18. 20:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nyugi....semmivel sem másabb egy 7 hetes kicsi, mint egy 8 hetes. Amíg ilyen kicsi, könnyebb beszoktatni akár elzárt helyre, vagy szobaketrecbe. Na, igen...sivítani fog. De megerősíted a szívedet és nem reagálsz rá. Ha van szomszéd, szólsz, hogy sorry, de pár napot nézzenek el, amíg a kicsi lenyugszik.
2015. nov. 19. 11:24
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ma voltam dokinál, beszéltem vele. Ő is adott tippeket, meg elkezdjük hétfőn az oltásokat (akkor lesz 8 hetes). Karácsonyra kijárós lesz, de addig nem viszem le, abban maradtunk, az erkélyen ismerkedik addig a kinti világgal.

Köszi mindenkinek. A szobakennelt is fontolgatom.

2015. nov. 19. 13:29
 23/23 anonim ***** válasza:

Még nagyon baba kutyus...ennek ellenére én kivinném, szoktatnám a kijáráshoz, hogy azt szokja, és azt várja később. Ha jó helyre pisil, dicsérd nagyon meg, ha rosszra, ne szídd :) Még annyira baba :)

Még 8 évvel ezelőtt 6 hetesen hozam el az előző kutyánkat, aki bent lakott, de napi tízszer kimentem vele 5-5 percre, és mindig megdicsértem, ha kint pisilt. Ettől nagyon boldog volt, és neki is jobb érzés, ha nem szidják le.

És TÜRELEM!!! 2-3 hét, és minden rendben lesz!

2015. nov. 20. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!