Kiskutya gondok! Szobatisztaság, durvaság problémákra megoldás?
Sziasztok!
Van egy 7 hetes tacskó kölyköm. Lakásban lakik, egyelőre nem járunk ki, ugyebár.
A két lakószobában csak szoros felügyelet mellett tartózkodik, mert még nem szobatiszta. Az eddig általam ismert és (sikerrel) alkalmazott technikák nem működnek. Igaz, eddig idősebb kutyákkal volt dolgom. Túl fiatal lenne? Mi az a módszer, ami nektek működött?
Iszonyatosan kimerítő, hogy állandóan fél szemmel őt kell nézni, mert bárhova odapiszkol. Ha a szobában vagyok, de dolgoznom kellene, akkor ugye nem tudom fogni, le kellene tennem, de azt nem lehet, mert rámegy a vezetékekre, stb, amiket nem tudok eltenni előle, így ki kell zárnom, akkor meg szomorú (bár nagy hisztit nem csap, de megsajnálom).
Igyekszem a klasszikus fegyelmezési, nevelési trükköket máris bevetni, de nem ér el a tudatáig.
Durván játszik, véresre harapja a kezem, meg ahol ér (van, hogy az arcomat), és sem felkiáltás, sem semmi más reakció nem juttatja el az agyába, hogy ez nem oké.
Volt már több kutyám, ennyi gond egyikkel sem volt. Elképesztő meló ez a kutya, ide jobb módszerek kellenek. javasolnátok valamit?
Egyáltalán meddig tart ez a szélvész-időszak a kutyáknál?
Köszi a válaszokat!
(Ja, és kéretik a kioktató,
Oké, ezzel az infóval sokra megyek!
Az almos tanácsot köszi, akkor kijárunk! remélem, nem kap el semmit!

Majd úgy 4-5 hónapos korára lesz szobatiszta. Olyan ez, mintha egy 3 hónapos babától várnád el, hogy szobatiszta legyen! Ilyen irreális elvárásaid ne legyenek vele szemben!
Milyen nevelési módszereket használsz? Ahogy lehet, érdemes lenne kutyaoviba járnotok, hogy tanulj a kölyök kutya nevelésről. Erről könyveket írnak, 3 mondatban lehetetlen beszélni róla.
Úgy 6-7 hónapos koráig tart ez a cuki kölyök korszak, majd onnantól úgy másfél éves koráig jön a kamaszkor, ami ennél jóval nehezebb és rosszabb lesz. És csak finoman mondanám, hogy ha eddig nem tetted, most gondold végig, hogy alkalmas vagy-e erre a feladatra! Most még könnyű gazdát találni a kiskutyának, másfél éves korában sokkal nehezebb lesz.
A szobakennel, amire fentebb utalnak valóban remek megoldás.

Sokra mennél, ha értenéd a kutyát, mint lényt, és nem szaporítótól vásárolnál.
ÉS igen, ki kell járni vele, azidő alatt míg leteszed-pisil/kakil/megdicséred, nem fog semmit sem elkapni (azt beviszed a cipőddel is.)
Bár egy szapis kölyöknél ki tudja, lehet még nagyobb bajod is lesz vele.
NEkem ez a szobatisztaságos módszer működőtt, amit előzőleg írtam.

Akkor csak úgy kaptad balkézről, mert a szomszédba az "abszolút felelős állatartóéknál" véletlenül megszülettek?
Bocs, de az is szaporítás, hiába pontozol le....
Nem mellékest írtam, nálad se lehetne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!