Hogyan vegyem rá anyzmat hogy egy kiskutyát kaphassak?
Véletlenül elküldtem, folytatom...(#1 válaszoló vagyok)...
Na szóval és egy 13 éves lány vagyok. Én is ovis korom óta nyúzom a szüleimet egy kutyus miatt. Soha nem engedték, mert féltik a kertet, van cicánk, mi lenne vele, ha elutazunk...stb.
Én csak nem adtam fel, nem törődtem bele, hogy nekem nem lesz kutyám. Kutyás képeket raktam ki a szobámban, az ajtóra, a falra, a szekrényre...mindenhova. Állandóan kérdeztem, hogy miért nem engedik a kutyát, melyik a kedvenc fajtájuk, hogy nekem mikor lehet kutyám. Úgy jöttek ezekre a kérdésekre a válaszok, hogy "mert, nincs, majd ha elköltözöl". Nem, még ekkor sem adtam fel. Reggel hamarabb keltem fel és elmentem sétálni, kimentem a kertbe, mintha a kutyához mentem volna ki. Ha hazajöttem a suliból, megint elmentem sétálni, vagy futni. Gyűjtöttem a zsebpénzemet, minden alkalomra (szülinap, karácsony, névnap, mikulás, húsvét) kutyacuccokat kértem. Ha otthon voltam éppen a szemük láttára unatkoztam és mondogattam, hogy ha kutyám lenne, mellette nem lehet unatkozni. A macskámat is én gondoztam, rengeteget foglalkoztam vele mióta itt van velem. Végül kaptam egy hörcsögöt, majd nyuszikat. Nagyon örültem nekik, őket is én gondozom a mai napig, imádom őket. De még mindig hajthatatlanul szeretnék egy kiskutyát.
Mindeközben állandóan kutyás könyveket bújtam, magyarul, angolul olvastam az ebekről. Minden kifogásukra a kutyatartással szemben megkerestem a megoldást. És megtört a jég! 2 hónapja bólintottak rá, hogy igen
(ne haragudj, megőrült a telefonom, még mindig én vagyok)
folyt.: igen, lehet kutyám. Elsírtam magam örömömben, amikor ezt mondták, de komolyan. Egy golden retriever az álmom, hetekig kerestem a tenyésztőket, végül megtaláltam a legszimpatikusabbat. Januárra rendeződik az anyagi helyzetünk, akkor írhatok is a tenyésztőnek, és ha minden igaz, jövőre érkezik hozzánk a csöppség. :)
Lehet, hogy nem segített sokat ez a történet, de valami ötletet merítettél belőle. Én drukkolok Neked! :)
Elszántságot kell,hogy lássák rajtad,ahogy az egyik válaszadó írta, kérj kutyás könyveket,gyűjts pénzt,menj el sétálni vagy önkénteskedni egy menhelyre és stb.
Jó lenne tudni az okát miért nem engedik.
Anyagiak miatt? Hullik a szőre? Esetleg tudják felelőtlen vagy és anyudra maradna a kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!