Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik kertben tartják a kutyáju...

Akik kertben tartják a kutyájukat, mindíg rajtahagyjátok a nyakörvet?

Figyelt kérdés
2010. márc. 19. 12:29
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
És ha van rajta kutyabiléta, milyen adatokat graviroztattatok rá?
2010. márc. 19. 12:31
 2/35 anonim ***** válasza:
80%
Én ugyan lakásban tartom, de ha lenne kertem sem hagynám rajta. Egyrészt mert szerintem nem jó, ha mindig viseli. Kidörzsöl, irritál stb. Másrészt mert veszélyes lehet, bármibe beleakadhat, aminek súlyos következményei lehetnek. Ha a biléta miatt aggódsz, akkor tetess a kutyádba chipet, azt nem hagyhatja el, nem dörzsöli ki és nem akad semmibe sem bele.
2010. márc. 19. 12:33
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Amúgy van bilétája is a kutyáimnak, a nevük, telefonszámom van rajta és a telefonszám alatt odaírva, hogy + chip. de továbbra is azt mondom, a kertben ne hagyd rajta a nyakörvet, csak akkor tedd föl, ha sétálni viszed.
2010. márc. 19. 12:34
 4/35 anonim ***** válasza:
81%
Mindig rajtuk van a nyakörv, és olyan biléta, aminek a belsejében lehet elhelyezni egy papíron a címet, telefonszámot.
2010. márc. 19. 12:36
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hagyom rajtuk. Csak sétánál hordják. (újabban már akkor sem, mert hámot használok)

Ennek több oka is van:

Az udvarból nem mennek ki maguktól, egyébként meg ha véletlenül elkóborolnának, a faluban mindenki ismeri őket, tudják kinek szóljanak.

Volt egy időszak, amikor mindig rajtuk volt, de az egyik kutyusom folyton rág, és szétrágta a másik nyakörvét is.

Mindig a fák, bokrok között, alatt, meg ki tudja hol bújkálnak, nem akarom, hogy fennakadjanak valahol.

Közepesen hosszú a szőrük, a nyakörv alatt könnyen kócolódik.

Hát ezért nincs rajtuk mindig.

2010. márc. 19. 12:37
 6/35 anonim ***** válasza:
75%

nálunk rajta van a kutyának a nyakörv.

4. kutyusunk és eddig mindegyiken rajta volt, és nem történt soha olyan jellegű baleset amit első írt.

bilétán rajta van a címünk és 2 mobilszám.

na meg a neve.

2010. márc. 19. 12:38
 7/35 anonim ***** válasza:
84%
Egyet értek az előttem szólóval, NE hagyd rajta a nyakörvet. Nem tudom milyen kutyusod van, nekem németjuhászom, de sokkal szebb ha nincs rajta. Az előző kutyusomnak (szintén németjuhász volt) a hagyományos bőr nyakörve volt, ami szépen le is lapította a szőrét. A mostani kutyusnak lánca van, ha nézted a Rex felügyelőt akkor tudod miről beszélek.
2010. márc. 19. 12:40
 8/35 Akiteki ***** válasza:
78%
Soha nem hagyom rajtuk. Letöri, ledörzsöli a szőrt. Semmit nem gravíroztatok sehova, csak velem jöhetnek sétálni, szükségtelen.
2010. márc. 19. 12:44
 9/35 A kérdező kommentje:

2 amstaffunk van, de soha nem hagyjuk rajtuk a nyakörvet sétáltatás után. Mindíg levesszük a beakadás veszélye miatt.

Chip mind a kettőjükben van, de ügye akik megtalálják a kutyákat, nem mindíg viszik el állatorvoshoz, hogy megnézessék van e chip bennük.

Mi úgy hallottuk, hogy a bilétára nem szabad ráírni a kutya nevét.

Ez a telefonszám mellé a +chip felirat ez nagyon jó ötlet.:)

2010. márc. 19. 12:46
 10/35 A kérdező kommentje:
Olyan fém letekerős biléta, aminek a belsejébe van a papír, nekem nem jött be. A macskámnak volt ilyen és állandóan letekeredett az alja pedig jól rá volt tekerve.
2010. márc. 19. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!