Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fekete-cser sztenderd rövidsző...

Fekete-cser sztenderd rövidszőrű tacskómnak keresnék párt. De milyen fajtájú kéne?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősünknek Yorkija van, és ő mondta,hogy mini yorkinak kell lennie a fiúnak és ("sima") yorkinak pedig a lánynak,hogy minél kisebbek legyenek a pici és, hogy könnyeb legyen az anyukának.

Ez a tacskóknál is érvényes ???? Tehát akkor ezt alatt azt értem, hogy nekünk törpe tacskót kéne keresnünk?

2010. márc. 18. 22:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, nem egyen voltam. Az első lépést úgy értettem, hogy nyilván jó minőségű kutyát visznek oda, és ha tenyészteni akar valaki, az természetes dolog, hogy még kutyavásárlás előtt megismeri a fajtát, választ egy jó tenyészetből kutyát, jár kiállításokra, ismerkedik fórumokon. Én tavaly vittem kutyáimat szemlére, és 18 mondatos, nagyon szép leíró bírálatot kaptam. Kiállításokon elintézik ezt 5-6 szóval. Ez a bíró akkor nem minden kutyának adta meg a minősítést, volt akinek azt mondta, próbálja meg később, és nem is voltak komoly bajok az ebbel, csak nem tudott viselkedni (nem agresszív volt, csak túl szétszórt), és rém rossz volt a felvezetése. A hosszú orrú szuka gazdája nem tenyésztő volt, ezt jól tudta a bíró is (mivel az egyik leghíresebb, legjobb kennel az övé). szóval ő csak 1-2 almot szeretne, ami nem is nála fog születni, hanem a kutyái tenyésztőjénél, ezért mivel látta a bíró, hogy nem egy túl hozzáértővel van dolga, ezért tett neki javaslatot, nem konkrét kutyára, csak típusra. Szerintem kedves gesztus volt tőle (nem tudhatta, hogy a kant a kutyák tenyésztője fogja kiválasztani, nem a hölgy, segíteni akart, gondolom egy neves kennel tulajdonosának ezt nem mondta volna) Amúgy egy rövidebb orrú, erősen stoppos kutya lett a kan hozzá :)

Bíró és bíró közt is van különbség, mint ahogy tenyésztő és tenyésztő közt is.

2010. márc. 18. 23:15
 12/29 Akiteki ***** válasza:
100%

Szerencsés vagy ilyen tapasztalatokkal. Biztosan van tenyésztő bíró a fajtádban. Sajnos (vagy szerencsére?) az én fajtámat egyetlen bíró sem tenyészti, ergo nem is érdekli őket. De ugye abban egyetértünk, hogy nem azzal indul a tenyésztés, hogy elviszi a kutyáját tsz-re. :)

Hidd el, sok fajtában boldog-boldogtalan viszi a kutyáját, az nagyon nem ül, hogy csak az arra érdemeseket.

Régen azért hordták, mert semmilyen kiállítási eredményt nem tudott összeszedni, mostanában meg azért, mert kötelező.

2010. márc. 18. 23:20
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én tényleg szerencsés vagyok, nálunk ha jól tudom 3 bíró bírálhat tsz-en, mindegyik nagyon jó, részletes, és a három legismertebb kennel tulajai. Bevallom nem tudom, más fajtákkal mi a helyzet. Nálunk akit láttam tenyészszemlén, azok a kutyák járnak kiállításra is, az említett szukának is már volt 1 CAC és 2 res. CAC-a (vagy fordítva, nem emlékszem). A magyar collie-k pedig nagyon jók, külföldön is szépen megállják a helyüket, szerencsére kezd levonulni már a Lassie láz okozta töménytelen szaporítás is. Az nagyon nem tett jót nekik.
2010. márc. 18. 23:35
 14/29 Akiteki ***** válasza:
100%

Ja, hogy collie! Kezdd ezzel! :)) Azokat tenyésztik nálunk.

Nekem huskyjaim vannak, fél kezemen megszámolom a tenyésztőket. A fél falu keze kevés a szaporítókhoz.

2010. márc. 18. 23:41
 15/29 anonim ***** válasza:
Ja az első lépést erre a konkrét esetre írtam, ha már ennyire párt akar a kutyájának, ott "rendbe tennék kicsit". (mivel nem hiszem, hogy megfelelő a kutyája, és ha ezt egy bíró mondja, nem mi, talán elgondolkodik, hogy mégsem kéne).
2010. márc. 18. 23:43
 16/29 anonim ***** válasza:
Melyik kennel? Ha szabad érdeklődni. Nem Te hoztál kutyit dánoktól? (vagyis Izlandról)
2010. márc. 18. 23:45
 17/29 Akiteki ***** válasza:
De igen! Biztos voltam benne, hogy ismerjük egymást:)
2010. márc. 18. 23:58
 18/29 anonim ***** válasza:
Lám, kicsi a világ! Hogy van a drága? Mentek idén kiállítani? Gondolom kiszőrösödött a télen!
2010. márc. 19. 00:01
 19/29 Akiteki ***** válasza:
100%

Larácskát nyugdíjaztuk. Van 4-5 kutyánk, akikkel járhatunk kiállításra, nem győzzük. Már minden championja megvan, amit el lehet érni, tenyészteni meg egyébként sem akarjuk.

Ha volna annyi időm, amennyi sosem lesz, inkább terelni járnék vele, azt biztosan jobban élvezné.

Na látod ő is egy jó példa a bírói szemléletre. Egyik kiállításon a bírónő közölte, hogy mennyivel jobb üzlet lenne az izlandit tenyészteni, mint huskyt, mert az nincs senkinek. Gőze sincs róla, hogy milyen minőségű a kutyám, talán nem is látott rajta kívül másikat. Ha üzletből szaporítanék, most kapásból 7 alom születhetne nálunk. Ehelyett interchampion kutyákat ivartalaníttatok.

De ezt az ilyen önjelölt szaporítók nem fogják fel, cél a kutyagyártás.

Szerinted hány évre fognak minket innen kitiltani, hogy szétoffoljuk a kérdést? :))

2010. márc. 19. 00:19
 20/29 anonim ***** válasza:

Lehet mégsem Téged ismerlek? Én Izlandról Dánián át behozott husky-ra gondoltam (segítettem elhozni, mert pont akkor jöttem haza a dánoktól, így nem kellett érte külön kimenni, csak ott a tenyésztő felrakta velem a gépre, én meg Pesten átadtam az új tulajnak). Ha jól értem neked meg izlandi juhászod van?

Viszont ez a husky tenyésztő is sok kutyáját golyótlanított.

A szaporítók meg tényleg sosem fogják felfogni a dolgok lényegét...sajnos.

Csak nem baj egy kis off, elvileg a tenyésztésről beszélgetünk :)

2010. márc. 19. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!